Våre miljøvennlige alternativer

Europris jobber stadig med å forbedre tilbudet av miljøvennlige produkter. Vi ønsker å gi deg som kunde muligheten til å ta et miljøvennlig valg. Her kan du lese litt om noen av våre miljøvennlige alternativer.

LUXUS ØKOLOGISK KAFFE

LUXUS kaffe får du kun hos Europris og består av en rekke ulike kaffesorter, både hele bønner, filterkaffe, kokmalt og frysetørrede varianter. Les mer om kaffe utvalget til Europris her.

Det økologiske alternativet – Espresso Økologisk – består av hele bønner dyrket uten sprøytemidler eller andre kjemikalier på plantasjer sertifisert av Rain Forrest Alliance som ivaretar bærekraftig produksjon og etiske arbeidsforhold.

Kaffegrut sorteres som matavfall (med eller uten kaffefilter). Viste du at du også kan bruke kaffegrut som gjødsel for dine planter.

VIE ECO

VIE eco er en serie stearinprodukter fremstilt av 100% stearin med veke av økotex-sertifisert bomull. Stearin er et naturlig fettsoff og et miljøvennlig alternativ. Svanemerket garanterer for bruken av fornybare råvarer, at lyset brenner rent, ikke inneholder miljø-og helseskadelige stoffer og ikke bidrar til økte klimagassutslipp.

VIE eco brenner lenge (se brennetidgaranti) med stor, jevn flamme og soter lite.

Rester av stearinlys skal sorteres som restavfall, og telysenes plastkopper sorteres i plastavfall.

Svanemerkede lys fremstilt av 100% stearin med veke av økotex-sertifisert bomull. Les mer om Vie her >>

TEKSTIL AV BAMBUS

Klær av bambus er ikke bare ekstra snilt mot huden, men også miljøet. Bambus er et bærekraftig materiale og en miljøvennlig ressurs – de hurtigvoksende og antibakterielle egenskapene krever hverken sprøytemidler og kunstgjødsel. Tekstilbransjen bruker hovedsakelig en bambustype som ikke spises av Pandaer. Hos Europris finner du bambus Trysil sokker (mer om Trysil-merket her) og bambus undertøy.

CUISINE BAMBUSFJØLER OG -REDSKAPER

Kjøkkenredskaper av bambus garanterer trygg matlaging samtidig som du tar i bruk et av naturens mest bærekraftige materialer. Bambusens hurtigvoksende og antibakterielle egenskaper krever hverken sprøytemidler og kunstgjødsel. Les mer om Cuisine her >>

SOFT BOMULLSPINNER I PAPIR - SVANEMERKET

Miljøvennlige bomullspinner er av økologisk bomull og har pinne i papir. Bomullspinnene er svanemerket, det vil si at de er produsert med mindre utslipp til vann og luft, lavere energiforbruk, bruk av tre fra bærekraftig skog og det er begrenset bruk av kjemikalier under produksjon.

Ved å gå fra plast til papir på et slikt produkt er du med på å begrense marinforsøpling og mikroplastproblematikken, så bytt til miljøvennlige bomullspinner og bidra til mindre plastavfall og et sunnere miljø!

NB! Bomullspinner må kastes i restavfallet, ikke i toalettet. Kommunale renseanlegg klarer ikke å fange opp bomullspinner som havner i avløpet, og det har derfor eksplodert med bomullspinner på norske strender de siste årene.

NATUR ENGANGSSERVISE AV PALMEBLAD

Engangstallerkener som er laget uten å hogge ned trær. Et miljøvennlig alternativ til engangstallerkener i plast eller papir. Laget av palmeblader som har falt ned. Disse tørkes, rengjøres og presses i former ved høy varme. Engangs av palmeblader er et karbonrikt vedaktig materiale, og akkurat som kvister og greiner kan de komposteres. De bør kuttes opp i mindre biter eventuelt benytte en kompostkvern. Om de ikke skal komposters så kastes tallerkenene i restavfallet. Les mer om Natur her >>

NATUR ENGANGSSERVISE AV PLANTEFIBER

Robuste tallerkener fremstilt av plantefiber og 100% komposter-bare materialer (overskuddsmateriale av maisproduksjon). Drikkebegrene er av Bio-plast og 100% biologisk nedbrytbare, fremstilt av maisstivelse og kan forbrennes, komposteres eller resirkuleres etter bruk. Les mer om Natur her >>

PAPIRPOSER

Europris har i lang tid tilbudt handleposer i papir. Posene er sterke og vi anbefaler å behandle dem pent slik at de kan gjenbrukes. Kast papirposen i papiravfallet slik at de resirkuleres. Fordelen med papirposer er at de brytes relativt raskt ned om de skulle havne i naturen. Våre papirposer er laget av FSC-godkjent papir og bekrefter en miljøvennlig produksjon i alle ledd.