Dyrke

Har du grønne fingre eller et ønske om å få det? Hos Europris er vi lidenskapelig opptatt av hage og uterom og vi har massevis av flotte hjelpemidler og tips til hvordan du får en frodig hage. Hva med å dyrke din egen lille kjøkken hage med urter og bær? Sett sammen din egen kjøkkenhage med pallekarmer, buskstøtter, potter og til og med et minidrivhus. Vi har til og med små drivhus som du enkelt kan plassere ved kjøkkenvinduet - egendyrkede urter inn på kjøkkenet! Her er det kun fantasien som setter grenser. Utsyret får du hos oss til faste lave Europriser!

Dyrk din lidenskap

Klør du i grønne fingre etter å komme i gang med beplantingen? Ta turen til Europris og se vårt store utvalg til dyrking av grønne planter, blomster eller utstyr til din egen kjøkkenhage. Her finner du både frø, løk, jord og bark, men også utstyr som såpotter i ulike størrelser, plantekasser og dyrkingsskillere, veksthus, barkduk og mye annet. Det er nesten ingen grenser for hva du kan dyrke hvor. Tilpass etter plassen du har tilgjengelig og kos deg med årets sommerbeplanting.

En grønn klatrevegg

Klatreplanter er vakre og forvandler enhver kjedelig husvegg til et frodig kunstverk. En grønn og frodig husvegg eller fargerik blomstervegg er vakkert og sommerlig, men enkelte klatreplanter kan gjøre skade på fasadens treverk, mur og maling. Et espalier tilbyr planten et feste og kan delvis eller helt avlaste fasaden. Men et espalier kan også ha andre og mer praktiske funksjoner. Bruk espalieret og den grønne veggen som en «rominndeler» i hagen for å skape ulike seksjoner, et avskjermet spiseområde eller definere et lekeområde. En grønn vegg kan også bli en dekorativ vindskjerm, eller en pergola.

Kjøkkenhage

En kjøkkenhage er ikke bare hyggelig og nyttig, men også fargerik og dekorativ. Minigrønnsaker og urter behøver dessuten ikke stor plass. Så lenge de får god jord, sol og pleie trives de like godt i balkongkasser og potter på terrassen og balkongen som ute i hagen. I hagen er plantekasser en veldig dekorativ måte å holde orden i bedene på. Ikke minst holder en plantekasse sneglene unna.

Så & dyrke – tips til nybegynnere

  • Ha jord i potten (bruk gjerne såpotter til frø) Jorden skal være litt kompakt.
  • Er jorden tørr vanner du litt først
  • Frøpakken forteller deg hvor dypt frøene skal sås. Vanligvis skal de ikke dypt og noen skal ligge helt oppunder overflaten. Trykk litt forsiktig på toppen så jorden pakker seg godt rundt frøet. Vann forsiktig (helst spraydusje)
  • Frøene spirer best om ikke jorden tørker ut. Har du et minidrivhus er det topp, men du kan også bruke en plastpose rundt.
  • Frø spirer best i varme. Sett dem på baderomsgulvet (noen frø skal ut i kulden, sjekk frøpakken)
  • Følg med! Når frøene spirer skal de flyttes til et lyst sted. Vent til alle spirene er ute, men pass på
  • Når frøene har vokst seg til skal de prikles (flyttes over i egne potter)
  • Når småplanter har fått litt størrelse skal de toppes (knipe av toppen så de busker seg)