Hagemaskiner

Snøen smelter, temperaturen stiger og våronna er i gang. Hos Europris finner du det du trenger av hagemaskiner for å få ryddet og klargjort for vår og sommer. Trenger du kanskje en ny gressklipper? Eller hva med en kantklipper, gresstrimmer eller ryddesag, så får du ryddet skikkelig opp i enhver krik og krok. Vi har hagemaskiner som går på strøm, og vanlige motor- og bensindrevne maskiner. Usikker på hva du skal velge? Spør oss, vi hjelper deg gjerne!

Gressklippere og gressklipping

Hva slags gressklipper trenger du? Hos Europris finner du ulike klippere, fra enkle, manuelle for mindre hager til kraftigere og motordrevne varianter. Har du en liten til middel stor gressplen opptil 250m2 er en batteridreven gressklipper nok. Til større gressplener opp til 700m2 bør du vurdere en kraftigere, bensindreven type.

Vedlikehold av gressklipper

Med noen enkle vedlikeholdsgrep holder en gressklipper seg godt i mange år. Ikke legg gressklipperen på siden når du skal rengjøre – da kan olje renne ut i luftfilteret. Dytt håndtaket ned slik at klipperen heves og du kommer til. NB! Husk å ta av plugghetta så ikke klipperen starter!

  • Vask gressklipperen med litt såpevann etter hver klipp, spesielt under. Fjern gress som har satt seg fast.
  • Skift tennplugger etter ca. 100 timers bruk
  • Skift luftfilter og olje hvert år
  • Sjekk vaiere og hendler med jevne mellomrom og smør med egnet olje
  • Sjekk at kniven under ikke har hakk, skader eller er skjev. Feil på kniven kan gi andre følgeskader.
  • Tøm bensintanken og lad batteriene over vinteren

Tre typer gressklippere

  1. Med oppsamler: Avklipt gress samles i beholder. Du slipper å rake, men må tømme beholderen.
  2. Med sideutkast: Avklipt gress kastes tilbake på plenen og du må rakes sammen etter klipp.
  3. Med bioklipp: Avklipt gress finkuttes. Kastes tilbake på plenen og fungerer som gjødsling. Skal ikke samles inn.

Effektive klippetips

Forbered klippingen før du starter. Rydd vekk hagestatuer og -nisser, potter og benker. Start med å klippe kroker og kanter med en kantklipper/gresstrimmer/ryddesag (kjært barn har mange navn). Gå eventuelt over kanter på nytt. Jo oftere du klipper, desto raskere går klippeøktene. Gressklipperen jobber saktere i langt gress. Jevnlig klipp gir dessuten en tettere og penere plen med mindre sjanse for ugress. Kort plen betyr også mindre fuktig jord og mindre grobunn for mose. Klipp gresset når det er tørt. Er gresset fuktig må du kjøre litt langsommere for å unngå klumper.