Høytrykkspyler, terrassevasker og tilbehør

Er det på tide å ta en skikkelig rengjøring? Hos Europris får du flere ulike modeller av høytrykkspylere fra Black and Decker samt annet utstyr og tilbehør til din høytrykkspyler. En høytrykkspyler gjør rengjøringsjobben til en lek, du sparer både tid og krefter. Samtidig rengjør den godt og effektivt. Bruk en høytrykkspyler på fasaden, terrassen med en terrassevasker, bilen og til og med båten! Husk å justere styrken og munnstykke etter hvilken oppgave du skal ta for deg. Vær spesielt forsiktig med bilen og rengjør i vinkel med en bred stråle for å unngå bulker.

Høytrykk i været - og høytrykk i hagen

Sommeren blir enda bedre med en skinnende ren terrasse eller platting. Men det er ikke alltid like enkelt å få bort all skit og smuss med klut og såpevann. Når du må hardere til verks er det godt å ha en høytrykkspyler for hånden. Hos Europris har vi en rekke høytrykksspylere, fra de billige små med 100 bar pumpetrykk til de kraftige med opp til 150 bar pumpetrykk og 440 l/timen.

Har du platting eller terrasse i treverk?

Skal du gjøre klar plattingen i tre kommer en høytrykksspyler godt med. Det som er viktig å huske er at du alltid bør gjøre vasken av treverk så skånsom som mulig. Det holder ikke bare å bruke høytrykkspyler, men hvis du bruker godt vaskemiddel som gnis godt inn i treverket med en børste kan du skylle av med lavt trykk etterpå. Du skal også være varsom med å spyle for tett på treverket. For kraftig trykk kan nemlig føre til at treverket blir skadet og får sprekker og fliser opp, noe som fører til at mer vann kan trenge inn og gjøre vondt verre når det fryser til på vinteren.

Terrassevasker - lekende lett!

De fleste av våre høytrykkspylere kommer med terrassevasker som er spesialutviklet for underlag i tre og betong og som er mer skånsomt mot underlaget. Denne kan erstatte munnstykket med enkle grep. En terrassevasker sprer strålen og roterer raskt rundt for skånsomt å fjerne skitt og smuss.

Bli kvitt mose og alger på betongheller og naturstein

Vårrengjøringen bør starte på høsten hvor du fjerner mest mulig løv og smuss før det råtner setter seg i porene på steinen, men når det endelig går mot lysere tider er det godt å ha riktig verktøy. Har du fått flekker eller alger og mose på steinen kan det enkelt gjøres rent med riktig verktøy. På samme måte som med plattingen er det vaskemiddel som er den viktigste faktoren ved rengjøring, men på stein og betong kan du gå noe hardere til verks selv om betong kan få en mer ru overflate etter høytrykksspyling. Pass alltid på å ikke spyle bort fugemasse mellom hellene.

Vask huset årlig - men gjør det riktig!

En tommelfingerregel når det kommer til husvegger er at man skal vaske når det regner, så er huset klart til maling når sola kommer frem. Som på de overnevnte områdene så er det kombinasjonen av riktig vaskemiddel og vann som er avgjørende for et godt resultat. Det mange gjør feil er å spyle i vinkel mot husveggen. Dette fungerer på hardere flater som når man vasker bilen eller betong. Problemet er at når man bruker en kraftig vannstråle risikerer man at vann slår inn bak plankene og fører til fuktskader. Du skal heller ikke bruke terrassevasker til husveggen, den er også beregnet på mer solide flater.

Riktig vaskemiddel er helt avgjørende

Enten du skal gjøre rent tre- eller murhus, innkjørsel eller uteplass fungerer høytrykkspyleren best sammen med riktig vaskemiddel. På denne måten fjerner du alt fra fett, støv, olje, mose, grønske og generell missfaring fra forurensning på en effektiv måte.

Europris har spesialutviklede rengjøringsmiddel for de forskjellige materialene som Husvask, Terrasserens, Kraftvask og sopp/algefjerner (vi har alt slikt i vår kjemi-kategori) som gjør jobben med høytrykkspyling mye enklere.

Få den blankeste bilen i gata!

Med en høytrykksspyler i garasjen eller boden får du en enklere hverdag når det kommer til bilvask. Du kan med fordel spyle av bilen noen ganger hver uke for å fjerne asfaltrester og veifett. Dette gjør vaskejobben mye enklere og holder lakken blank lenger.

Når du skal gi bilen en skikkelig overhaling er det alltid viktig å ikke hoppe over forvasken. Du starter med å spraye på avfettingsmiddel sammen med en bilshampoo. La dette virke noen minutter før du spyler av med høytrykksspyler. Spyl av såpen fra bunnen til topp og ikke motsatt.

Når du har spylt av det første laget med skitt kan du gå på med svamp. For å unngå at svampen tar med seg skitt og lager riper i lakken bør du bruke to bøtter med vann. En til å skylle svampen i og en med såpevann. Dette påfører du fra taket og ned og avslutter med å spyle av med høytrykkspyler.

Vær alltid nøye med å bruke rent utstyr og gå nøye over alle kriker og kroker. Du bør også polere bilen for å skape beskyttelse mot rust en til to ganger i året.

Hvordan velge riktig høytrykksspyler?

Den største forskjellen på høytrykksspylere er pumpetrykket. For deg som skal vaske bilen og gjøre rent små flater som sykler, hagemøbler og bil noen ganger gjennom sommeren kan du fint slippe unna med en billig høytrykksspyler med 100 bar til 115 bar pumpetrykk. Ved hyppigere bruk og større flater som platting, husvegger kan det lønne seg å gå opp til neste nivå. Med ladetrykk på til 125 bar til 135 bar får du gjort jobben raskere, og velger du vår toppmodell får du pumpetrykk på hele 150 bar. Da får du super kvalitet og et godt verktøy som gjør jobben enklere.