Parasoller for manøvrerbar solskjerming

Parasoll en enkel, rimelig, fleksibel og effektiv måte å skjerme for både sol og nedbør. Du slår den enkelt opp/ned og kan ta med deg skyggen akkurat dit du har behov for den. Hos Europris finner du parasoller i ulike størrelser og prisklasser, design og farger, til både hagen og terrassen. Vi fører også parasollføtter og -vekter.

Våre parasoller – Mer om diverse varianter

Tradisjonell parasoll

Den tradisjonelle parasollen med midtstilt stang til balkong, i hage og på terrasse der du ønsker et skyggeområde. Parasollfot selges separat. Leveres i ulike størrelser og fargene grå, blå og hvit.

Hengeparasoll

Synes du det er upraktisk og forstyrrende med midstilt parasollstang, kan du gå for en eksklusiv hengeparasoll. Hengeparasollen er en fritthengende, stor parasoll som eksempelvis egner seg godt på spiseplassen der du ønsker skygge uten at parasollen stjeler plass.

Veggparasoll

En veggparasoll er designet for å plasseres helt inntil veggen, og er en super løsning på eksempelvis mindre balkonger eller steder der en tradisjonell parasoll tar for mye plass.

Vippefunksjon

Her i Norge står ikke solen midt på himmelen hele dagen, men beveger seg. Vippefunksjon på parasollen gjør at du enkelt kan følge solens bevegelser og justere sol, lys og skygge etter behov.

Strandparasoll

Enkel og funksjonell strandparasoll som gir god og nødvendig solskjerming på stranden, men også egner seg godt til hjemmebruk. Husk at en parasoll aldri skjermer 100% fra solens UV-stråler.

En god parasoll er en god investering

Solskjerming er en nødvendighet om sommeren, og blant de mest populære formene for solskjerming er parasollen – effektiv, rimelig, funksjonell og fleksibel. Den takler soldager på en god måte, forhindrer overoppheting og ubehag samt skaper gode skyggepunkter der du kan nyte en god bok, frokost eller middag i ly for solen.

Det er ikke bare mennesker som er takknemlige for litt skygge. Hagemøbler har også behov for beskyttelse fra solen. Sterk sol sliter på alle materialer, og forårsaker både materialslitasje og falmede/misfargede tekstiler.

Match parasollen med hagemøblene

Parasollen er et dominerende element, så tenk på utemøblene og omgivelsene når du skal kjøpe parasoll. Tenk på parasollen som dekor, og velg mønster, farge eller materiale som passer sammen med møbler og/eller tekstiler, og/eller harmonerer med omgivelsene du er i.

Parasollen er ikke solkrem

Det er ingen myte at du blir brun i skyggen. En parasoll demper strålingen fra solen, men er aldri 100% stråletett. Forskning viser at 34% av solens UV-stråler slipper igjennom. Parasollens fremste oppgave er å gi skygge og komfort, det er viktig å huske at den ikke erstatter solkremen.

Rengjøring av parasollen

Vil du forlenge levetiden på parasollen, og holde den pen lengst mulig, bør du gi den et bad med jevne mellomrom. Pollen, støv og nedbør tærer på duken som er ute i all slags vær, og det er vel ikke fritt for at en og annen fugl også etterlater uønskede flekker.

Du kan rengjøre parasollen på samme måte som en markise. Bruk vann og mildt såpemiddel som Zalo eller grønnsåpe. Hell litt såpe i vannet og skrubb rent med en svamp eller oppvaskbørste. Avhengig av hvor skitten parasollen er, må du kanskje gjenta manøveren. Skyll grundig slik at du får av alle såperester.

IKKE bruk produkter med ammoniakk eller slipemidler. Disse tærer og sliper på duken slik at impregneringen som gjør den både vannavstøtende og resistent mot at støv og skitt trenger inn og misfarger duken.

Værsikker uteplass

Skal man utnytte det norske sommerhalvåret maksimalt og kunne benytte uteplassen mest mulig, må man være like fleksibel som været. Med en parasoll behøver du ikke løpe inn med frokosten under armen hvis det plutselig kommer en regnskur, eller måtte holde deg innendørs når solen steker som mest. Og er du glad i hagefester, er parasollen ikke bare et nødvendig, men også dekorativt, innslag. En mobil parasoll gir deg en fleksibel og værsikker uteplass som beskytter både deg, gjestene og hagemøblene.