Garn

Vi har et stort utvalg av garn i våre butikker.
Garn til Europriser

Garn til Europriser

Denne siden skal gi deg inspirasjon til å strikke - til Europriser. Vi skal legge ut oppskrifter, beskrive garntyper og tipse deg om hvorfor du skal velge hvilke garn til de forskjellige oppskriftene. Hjelp oss gjerne - så denne siden blir akkurat det du ønsker den skal være. Under finner du forskjellige oppskrifter. I tillegg finner den lille garnguiden du kan kose deg med..
BLÅ-HVIT SOMMER
Strikk flotte puter i 2 farger. Denne passer perfekt både hjemme og i sommerhuset. Du strikker den på rundpinne 4,5 i SOFT INTERIØR som er et mykt interiørgarn i 50% bambusviskose og 50% akryl. Hvorfor ikke lage en deilig sofakrok med en fin putesamling i avstemte farger?
HEKLET STORPUTE
Nå kan du hekle en lekker gulvpute i SOFT INTERIØR som er et mykt interiørgarn i 50% bambusviskose og 50% akryl fra TRYSILGARN. Detter går raskt med dobbelt garn i fastmasker på heklenål nummer 5. Sjekk flere flotte farger i denne kvaliteten, og miks dine personlige fargefavoritter!
RINGROSA LUSEKOFTE
Lusekofta er hyperaktuell. Vi bruker den selvsagt på hytta, på ski om vinteren og på skogstur vår og høst. Men nå er den også blitt et ungt og trendy litt hipster-ish moteplagg. Vi strikker gjerne den fineste kofta i TRYSILGARN SPORTSGARN eller SUPERWASH ULLGARN.
KUL & SYNLIG!
Høsten er lang og det blir tidlig mørkt. Pass på at både barn og voksne som ferdes ute i mørke kvelder er godt utstyrt med godkjente reflekser. Nå kan du strikke kult tilbehør til små og store i NORDLYS REFLEKSGARN – garn med reflekterende tråd. Dette går kjapt på pinne 8.
LYSER OPP
Strikk høstens fineste lue og pulsvanter i fine fletter. Vi tipper settet er like populært til husets tenåring og til mor selv. Strikk i NORDLYS REFLEKSGARN – garn med reflekterende tråd på p 8, og sørg for å bli sett i høstmørket. Det blir aldri for mange reflekser.
KULE KLUTER
Strikk flotte kluter og hekle en bordskåner i det tykke bomullsgarnet TRYSILGARN COTTON GRANDE. 100 % bomull er perfekt til dette. Klutene kan du strikke i forskjellige strukturer og bordskåneren hekler du i dobbelt garn. Husk at vi har flere flotte farger å velge i!
STILIG GENSER
Strikk genser med supertrendy Setesdalskryss og rundfelling! Den strikkes i et nytt, tykt ullgarn, TRYSILGARN ARCTIC FRITIDSGARN i ren, ny ull på pinne nummer 5. Bolen og ermene strikker du raskt i enkelt glattstrikk, og rundfelling gir minimalt montering.
VOTTER & SOKKER
Ingenting er som tova ull, og i vinter kan du kle deg deilig varmt på hender og føtter. Disse strikker du i TRYSILGARN ARCTIC FRITIDSGARN i ren, ny ull på pinne nummer 6. Vi anbefaler at du tover for hånd. Da har du bedre kontroll med størrelsen og formen.
Genser
Den enkleste og kuleste genseren glattstrikkes på rundpinne 5,5 med raglanfelling i et tykt og lekkert garn i ren bomull, TRYSILGARN COTTON GRANDE. Ønsker du langgenser eller tunika? Bruk samme oppskrift, og strikk bolen så lang du ønsker. Se flere trendy farger!
Strandveske
En kul standveske hekler du selv i MAKARONI som er et nytt, spennende tubegarn i ren og vaskbar polyester. Dette går kjapt med heklenål nummer 7, og du har mange, deilige sommerfarger å velge i. Vesken er like fin som shoppingbag, så hvorfor ikke droppe plastposen og hekle flere!
SOMMER-FIN TOPP
Nå kan du hekle en lett og luftig sommertopp til Vesla og deg selv! Begge hekles i TRYSILGARN REN BOMULL på heklenål nummer 4. Mønsteret er enkelt i fastmasker, staver og doble staver. Har du lyst til å lære? Da bør du ta en titt på YouTube!
SARTE FARGER
En genser med klassisk rundfelling er en supertrendy sesongvinner. Denne strikker du i TRYSILGARN SUPERWASH ULLGARN, men du kan også velge SPORTSGARN i ren ull. Det er fargene som gjør denne spesielt delikat, men mønsteret er flott i klassiske farger også.
DELIKAT DAMASK
Vi elsker det flotte damaskmønsteret. Hele jakken strikkes på rundpinne med TRYSILGARN PERU alpakkablend i mønsteret og EVENTYR ullblend i bunnfargen. Printgarnet EVENTYR gir en lekker ton-i-ton stripeeffekt.
MYKT MED HULL
En lang kardigan er et deilig bruksplagg både på jobben og på fritiden. Denne i et lettstrikket hullmønster kombinert med enkel glattstrikk og strikkes i TRYSILGARN TUVA HELÅRSGARN som er et garn i myk bomullsblend. Utfordringen nå er å velge.
Fin genser
Myk og lekker alpakkablend er aldri feil, og kombinert med en superfin stjernebord i rundfelling spår vi suksess. Genseren strikkes i TRYSILGARN PERU alpakkablend, med mønster i EVENTYR ullblend. Printgarnet EVENTYR gir flott ton-i-ton stripeeffekt uten å bytte garn.
KLUTEDILLA
Hele Norge har klutedilla og nå kan du strikke fargerike kluter og håndklær i TRYSILGARN REN BOMULL i 100 prosent egyptisk bomull. Disse lyster opp både på kjøkkenet og på badet, og vi foreslår at du samtidig gir hytta og sommerhuset et skikkelig fargekick nå!
SIKKSAKK-GENSER
Alle trenger en skikkelig go’genser! En du kan slenge på til jeans og joggis, og bare kose deg i. Dette er nettopp en sånn genser. Du strikker den i TRYSILGARN IGLO ULLGARN i ren ull på pinne 8. Og vi tipper det enkle mønsteret går greit for deg som er fersk også.
KUL KONTRAST
Sommergenseren som er like fin hele året strikker du i TRYSILGARN TUVA HELÅRSGARN i myk bomullsmiks. Hele jumperen strikkes i et enkelt og effektfullt strukturmønster, mens smale kanter i kontrastfarge gir det lille ekstra.
Pynte ute
Gi uteplassen en makeover med heklet tilbehør i sommerlige farger. Dette hekler du i MAKARONI som er et nytt og lubbent tubegarn i ren polyester som fint tåler sommeren i utestua. Nå kan du hekle brikker eller en lang løper, og fine kurver til frukt og brød og hva som helst.
Sommerputer
Skap sommerstemning på terrassen med noen nye puter i lekre aquafarger! Prøv å mikse flere ensfargede og flerfargede puter i en fin hagesymfoni. Disse strikker du raskt på pinne 10 i MAKARONI som er et nytt, tykt tubegarn i ren polyester som fint tåler sommeren i utestua.
Aran-genser
Den flotte Aran-genseren er et praktstykke du vil få glede av i uendelig mange år. Det blir aldri umoderne, og en flettegenser er like flott til jeans som til skjørt eller kjole. Denne strikkes i TRYSIL SPORTSGARN eller TRYSIL SUPERWASH ULLGARN.
Lekker genser
Den lekre genseren strikkes i dobbel TRYSILGARN PERU på pinne nummer 5. Peru er et mykt garn i ull-alpakka-blend, som gjør at det fine flette- og strukturmønsteret kommer nydelig frem i fint relieff.
Jumper
Strikk en nydelig jumper med lange ermer i TRYSILGARN PERU i ull-alpakka-blend. Denne feminine saken i fint og enkelt hullmønster passer perfekt til både jeans, og til korte og lange skjørt.
Favoritten
Den trendy favorittgenseren strikker du i dobbel TRYSILGARN PERU på pinne nummer 5. Peru er et mykt og holdbart garn i ull-alpakka-blend som passer i alle typer plagg. For- og bakstykket strikkes fram- og tilbake i enkel intarsia i tøff struktur og glattstrikk.
Singlet
En luksus-singlet strikker du kjapt i glattstrikk på rundpinne nummer 3 i TRYSILGARN PERU. Peru er et mykt og kløfritt garn i ull-alpakka-blend de fleste vil elske rett på huden. Her har du et fint basic-plagg du fint kan bruke som undertøy, som topp under genseren eller alene.
Møster
Strikk en skjønn genser i fin mønstermiks og rundfelt bærestykke med fletter. Hele genseren strikkes på rundpinne, og dermed er det nesten ikke montering etterpå. Denne er i TRYSIL SUPERWASH ULLGARN eller TRYSIL SPORTSGARN med samme strikkefasthet.
Aran-genser
Strikk en deilig Aran-genser med fantastisk flott flettemønster til ungene. Oppskriften går fra 2-12 år. Du strikker den på rundpinne i TRYSIL SPORTSGARN eller TRYSIL SUPERWASH ULLGARN. NB! Se EP15-16 med oppskrift til dame.
Fana til de minste
De minste vil også ha Fana! Her er en ny variant i friske farger med åttebladrosa nederst på bolen. Strikkingen går veldig greit på rundpinne med praktisk raglanfelling. Strikkes i TRYSIL SPORTSGARN eller TRYSIL SUPERWASH ULLGARN.
Setedalsmønster
Vi elsker det klassiske Setesdals-mønsteret med tradisjonelle kryss og enkle border. Husk at du enkelt kan skifte uttrykk ved å velge andre farger som f.eks. natur og beige eller natur og grått. Du strikker den på rundpinne i TRYSIL SPORTSGARN eller TRYSIL SUPERWASH ULLGARN.
Fana-kofta!
En kortere og litt Chanel-inspirert utgave av Fana-kofta passer til alt. Her blir den skikkelig feminin med rundt bærestykke, fine knapper og belegg i samme kontrastfarge på bolen, ermene og knappestolpen. Du strikker den i TRYSIL SPORTSGARN eller TRYSIL SUPERWASH ULLGARN.
Flettegenser
En lang, lun helårs-genser strikker du i en kombinasjon av perlestrikk, glattstrikk og med en megaflette midt foran. Enkelt og effektfullt. Du strikker den TRYSILGARN PERU som er et nydelig garn i ull-alpakka-blend, og hele herligheten strikkes i tredobbelt garn.
FINE FLETTER
En kardigan med fine fletter og enkelt strukturmønster strikker du i TRYSILGARN SPORTSGARN eller SUPERWASH ULLGARN i ren ull. Her har du en feminin og klassisk jakke som er perfekt til både jeans, kjole og skjørt. Husk at vi har mange fine farger å velge i!
Islender
Den klassiske islenderen får stadig nye tilhengere. Her har du en stayer og et perfekt plagg både til det hippe bylivet og til sport og fritid. Du strikker den på rundpinne i TRYSIL SPORTSGARN eller TRYSIL SUPERWASH ULLGARN.
Strikk et flott sett!
Duskelue, skjerf, pulsvanter og votter i et nydelig flettemønster! Alle delene er strikket i vårt nye SuperUll TrysilGarn i 100 % ren, ny superwashbehandlet ull. Garnet er deilig å strikke av og det går greit på pinne 4. Strikk i natur eller velg din favorittfarge!
Basic genser
Vesla er helskjønn i en enkel, basic genser i hullstrikk til sommerkjolen. Men husk at denne er absolutt like fin til Lillebror i shorts og olabukser. TRYSILGARN ANNA strikker du på pinne 7 så dette er et perfekt prosjekt for deg som er litt utålmodig med pinner og garn.
GUTTAS FAVORITT
Vi frister de store gutta med ny genser! Strikker han ikke selv ennå – er det kanskje noen som forbarmer seg? Denne er enkel og strikke i TRYSILGARN ANNA på pinne 7, med passe maskuline detaljer med kjedefletter, glattstrikk med vrangen ut og bestefarsknappestolpe i halsen.
NATURLIG & LUFTIG
Strikk en løs og ledig genser i luftig og enkelt hullmønster. Du strikker den selvsagt i TRYSILGARN NATUR i ren og utrolig myk ull/bomull-blend. Fasongen er enkel og strikkingen går veldig greit unna på pinne 5,5. Denne er like fin til skjørt, over en kjole og til jeans!
COOL KIDS
Mammastrikkerens drøm! Vi elsker en kul, liten kid i baggy bukser, jakke og lue på snei. Her er et raskt strikkeprosjekt i TRYSILGARN LINA som strikkes på pinne 7. Alt er enkelt å få til i vanlig glattstrikking og vrangborder, og like fint til smågutter og småjenter i kule farger!
NOSTALGI
Strikk et nydelig, nostalgisk sett til en liten Søtnos. Mammastrikkerne, tanter og bestemødre. Alle elsker den gammeldags kysen og fin-fin blondestrikk til jentebabyen. Her er oppskrift på en skjønn liten jakke, kyse, kjole og sokker strikket i TRYSILGARN BABY ULL.
Hettegenser
Setesdals-genseren blir hettegenser og en innertier hos alle gutter og jenter fra 2-12 år! Denne er super til både skole og fritid, og strikkes raskt på rundpinne i TRYSIL SUPERWASH ULLGARN eller TRYSIL SPORTSGARN med samme strikkefasthet.
Barnegenser
Klassisk patentstrikk blir mye kulere med fine ton-i-ton fargegraderinger. Det synes alle små og litt større gutter og jenter. Denne strikker du i dobbel TRYSILGARN PERU som er et mykt og deilig garn i ull-alpakka-blend. Selv kløunger vil elske den fine hverdagsgenseren.
Luksussjal
Vi elsker dette flotte luksussjalet strikket i enkle fletter. Om du velger TRYSIL ALPAKKA i ren alpakka eller TRYSIL ALPAKKA SILKE er nesten et umulig valg. Begge garntypene er helt fantastiske. Du starter nede i spissen så du kan strikke sjalet akkurat så stort du vil.
Flettegenser
Yndlingsgenseren strikker du i lubne fletter og enkel perlestrikk i TRYSILGARN PERU. Peru er et behagelig garn i ull-alpakka-blend, og hele genseren strikkes i tredobbelt garn på pinne nummer 7. Her er den perfekte genseren du kommer til å flytte inn i. Last ned oppskriften her.
Jakke & Genser
Leter du etter et nytt strikkeprosjekt? Hva med en lekker kofte eller genser med fine åttebladroser og rund sal til både han og henne? Disse strikkes i TrysilGarn SuperUll i 100 % ren, ny superwash ull! Ta en titt på sesongens lekre, nye farger i petrol, denim og valmue.
Barnegenser
Skjønne unger må ha myke, lune og deilige alpakkaplagg. Denne fine flettegenseren funker like godt til både gutter og jenter, og du strikker den raskt i dobbel TRYSILGARN PERU på pinne nummer 5. Nå får småtrollene et garantert kløfritt plagg som tåler hverdagsbruk.
Skjerf
Har du litt tid og har lyst på et nytt skjerf? Hva med dette?
Ta turen innom din Europris-butikk, eller sjekk fargene ved å skrive EVENTYR i søkefeltet - da får du opp garntypen du skal bruke til å hekle dette skjerfet. Du trenger kun 2-3 nøster.
SETT FARGE PÅ FØTTENE!
Tenk så enkelt! Strikk strømper og sokker og alle andre plagg som må tåle mye bruk og vask, med selvstripende garn. Dette er ren strikke-magi! Nå får du TRYSILGARN SAGA PRINTGARN i 6 spreke farger, og enkel oppskrift på superfine sokker til hele familien fra skostørrelse 20 til 46.
BABY-TREND
Babystrikk fra 50- og 60-tallet får fart på strikkepinnene om dagen! Alle babyer bare MÅ HA en romper eller fler! Så nå deler vi oppskrift på en superskjønn fletteromper og en deilig knappegenser til de aller minste. Selvsagt strikket i TRYSILGARN BABY ULL i ren merinoull.
Sett til de minste
Nå deler vi et nydelig strikkesett med jakke, bukse og sokker til de aller minste smårollingene. Du strikker det i 100% Merino Superwash Baby Ull. Velger du moderne, nøytrale farger er dette perfekt både til små jenter og gutter.
LEKKER HELE ÅRET
Ingenting slår en klassisk raglangenser i utrolig behagelig miks av 46 prosent ull og 54 prosent bomull. Her går det kvikt på rundpinne 5,5, og med raglanfelling blir du raskt helt ferdig uten søm! Vi anbefaler TRYSILGARN NATUR i deilige helårsplagg til alle.
Lang Fanajakke
Fana er en av VÅRE flotteste kofte-klassikere. Nå får du den koselige klassikeren i ny og lengere utgave med rundfelling og glidelås. Du strikker den på rundpinne i TRYSIL SPORTSGARN eller TRYSIL SUPERWASH ULLGARN.
Poncho
Du kommer til å elske denne i enkelt strukturmønster i deilig lun TRYSIL ALPA alpakkamiks. Dette er et enkelt strikkeprosjekt, og du har noe lunt å kaste over deg når kulda kryper på. En poncho funker dessuten hele året.
Genser
Hva blir ditt neste prosjekt? Vi unner alle å bli kjent med TRYSIL PERU som denne er strikket i. Både bolen og ermene går rast unna i ensfarget glattstrikk på rundpinne før alle deler samles på en pinne og genseren strikkes ferdig i mønster og rundfelling.
Strikkejakke
En lun langjakke med fine detaljer kan du bruke til absolutt alt – hjemme og på jobben. Her går det unna på tykke pinner i TRYSIL HULDRA som er et garn i lettstelt ullmiks. Store, ribbestrikkede lommer og stolpe med fine knapper er praktisk, og gir dessuten jakken et flott preg.
LUN & CHUNKY
Her er årets favorittgenser! Storgenseren i mykt og lubbent ullgarn strikker du kjapt på rundpinne 8. Du strikker den i TRYSILGARN IGLO ULLGARN i ren ull. Dette er den perfekte genseren til kjølige sommerkvelder, men den er absolutt like aktuell utover høsten.
Favorittgenser
Hva synes du om denne storgenseren i enkel glattstrikk med ribbestrikkede ermer og løshals som fort blir hette når det trengs. Du kan enkelt strikke genseren kortere – eller lang som en tunika etter lyst og behov. Den strikkes på pinne 7 i TRYSIL ANNA, drømmeprosjekt.
Til Go'gutten..
Den fineste, enkleste Go’gutt-genseren er selvsagt like fin til Go’jenter! Der gjør vi ingen forskjell! Oppskriften går fra 2 til 12 år i enkel glattstrikk og raglanfelling. Den strikkes i TRYSIL ANNA – et garn med fin struktur som er godt å strikke med. Dette går radig på pinne 7!
Pippi-genser
Den fineste Pippi-genseren strikker du raskt, og den passer både til gutter og jenter! Du strikker den i TRYSIL SPORTSGARN i ren ull eller i TRYSIL SUPERWASH ULLGARN som har samme strikkefasthet. I et enkelt stripemønster med fin lommedetalj.
Barnegenser
Vi garanterer at alle jenter og gutter vil elske denne gøyale stripegenser med tryllelue til – som vips! blir en lun løshals. Begge deler strikkes på pinne 6 i TRYSIL LINA som er et slitesterkt garn i ullmiks og finnes i fine, friske farger.
Lekker genser
Hva med en lun og lekker genser i deilig ren ull? Mønsteret er evig klassisk, og inspirert av grønlandske folkedrakter. Med rundfelling har du minimalt arbeid med montering. Vi har valgt fine, nøytrale nyanser i brunt, beige og ubleket, men kanskje ønsker du å strikke i dine egne favoritter?
Lue og langskjerf
Strikk et deilig sett med lue og langskjerf! Her går kjapt i 100% ren ull i enkelt hullmønster og rillestrikk på pinne nummer 9. Dette er et fint, lite strikkeprosjekt som også passer for deg som er ganske fersk med pinner og garn!
Genser
Hva synes du om denne genseren? Oppskriften gir deg størrelse fra 1 - 10 år. Du velger selvfølgelig farger selv, men her finner du garntype og fargenummer, om du ønsker en helt lik. Du trenger 4 - 8 nøster for å strikke en slik genser. Med garn til Europriser blir dette en flott genser til en lav pris.
Jakke
Nå kan du strikke denne søte jakken. Oppskriften gir deg størrelse fra 2 - 12 år. Du trenger 7 - 11 nøster for å strikke en slik jakke. Sjekk selv ut i fra størrelsen hvor mye den vil koste. Med garn til Europriser blir dette en flott genser til en lav pris.