17. mai-pynt til Norges nasjonaldag

Snart har Norge bursdag, og som hvert år gleder vi oss til fest. På 17. mai er vi alle barn – enten vi gleder oss til is og pølser eller jordbær og sjampanje. Hos Europris finner du all slags 17. mai-pynt slik at du kan pynte et hyggelig festbord for familien og gjestene dine, enten du starter dagen med frokost eller avslutter med grillselskap i hagen. Se våre tips under til 17. mai-pynt, bordpynt og borddekking, og andre festartikler.

Festbord i rødt, hvitt og blått

De fleste legger litt ekstra kjærlighet i borddekking og borddekorasjon denne dagen. Tradisjonelt pyntes bordet med innslag av rødt, hvit og blått, men her er det ingen fasit. Mens noen gjennomfører nasjonaltemaet, velger andre en mer klassisk stil, og noen pynter og blander både stiler og farger. I prinsippet er alt du setter på bordet dekorasjon, servietter, glass, kniver og gafler blir likeverdig bordpynt med blomster.

Tenk igjennom hva slags stil du ønsker til 17. mai. Med litt forhåndsplanlegging går borddekkingen både raskere og bedre. Skal du bruke bordpynt med farger, er en lys, nøytral duk best. Da kommer farger på blomster, servietter, lys, bordsløyfer og annen borddekorasjon ekstra godt frem. Ikke glem å stryke duken – det er nesten like viktig som å stryke bunadsskjorta! Se mer av vårt 17. mai-utvalg her!

Festen starter hos Europris

Hos Europris finner du en mengde festartikler og dekor som du både kan pynte ute og pynte inne med; fra pynt til bordet som lysestaker, levende lys og servietter, til flotte glass for alle formål, servise og fargerike 17 mai sugerør, girlander, lykter, ballonger og 17 mai flagg. Og om du skal bake noe godt, får du alt fra bakebolle og slikkepott til muffinsformer og kakefat. Europris har mye av det du trenger for å pynte eller stelle i stand til 17. mai.

Natur Palme (brun) – engangsservise og bestikk av palmeblader

Engangsserviset Natur Palme setter et miljøvennlig preg på 17.mai-bordet, og maten smaker akkurat like godt! Palme-serien består av tallerkener og bestikk laget av falne palmeblader som vaskes, tørkes og presses i former. Feire 17.mai og ditt eget miljøbidrag! Palme sorteres som restavfall etter bruk. Se utvalget Natur (palme) engangsservise her >>

Natur Plantefiber (hvit) – tallerkener og glass av plantefiber

Natur av plantefiber er et miljøvennlig alternativ til engangsservise i plast. Både tallerkener og bioplast drikkebegre er produsert av resirkulert materiale/plantefiber. Begge sorteres som restavfall etter bruk. Se utvalget Natur (hvit) engangsservise her >>

Dekorer mat og bakst med kakeflagg

Dekorer maten og selvsagt 17.mai baksten med norske kakeflagg! Små kakeflagg i rødt, hvitt og blått kan plasseres på både bløtkaken og smørbrødene for et ekstra festlig 17. mai bord. La oss veive med både små og store flagg! Hipp, hipp hurra! Kakeflagg finner du her >>

Sett stemningen med levende lys!

Levende lys hører hjemme på festbordet og hos Europris har vi et stort utvalg av både kubbe- og telys til den store feiringen! Velg mellom 17.mai tema med lys i rødt, hvitt og blått eller klassiske lys. Gratulerer med dagen! Se våre lys her >>

Lekre servietter til festbordet

Dekk festbordet med lekre servietter til lave priser! Det er ikke så mye som skal til for å få et fullverdig 17.mai bord. Servietter er både praktisk og med flere ulike design å velge mellom er det også svært dekorativt. Våre servietter finner du her >>

Stjerna på festbordet er kransekaken

Det er vel få ting som hører mer hjemme på nasjonaldagen som en kransekake? Hos Europris får du et stort utvalg ferdige kaker og småkaker så du heller kan bruke tid på å feire 17.mai med familie og venner. Enkelt, rimelig og smakfullt! Til kransekaken! >>

Dekorativ moro for store og små

Ta den helt ut på 17.mai med ballonger fylt med helium! Den perfekte, festlige dekorasjonen og kjempemorsomt for barna. Hos Europris får du en skikkelig festpakke med både heliumflaske og 30 ballonger du kan fylle. Her er det kun fantasien som setter grenser. Heliumflaske med ballonger >>

Tips til borddekorasjon

En blomsteroppsats eller friske blomster i en vakker vase er alltid et vakkert blikkfang på ethvert festbord. Bruk gjerne blomstene til å sette fargetema for resten av bordet.

Levende lys tilfører alltid en høytidelig stemning. Lange lys og slanke, høye lysestaker er dekorativt og staselig. Bland gjerne ulike høyder, fra telys til kubbelys og klassiske kronelys – det gir bordet en fin dynamikk.

Gjør noe litt ekstra ut av serviettene. Farger og mønstre bør harmonere med stilen du ønsker å skape. Tøyservietter gir kanskje mer vask, men tilfører ekstra luksus. Brett serviettene i en fin form eller figur, eller tre på en vakker serviettring.

Bordkort er også en fin bordpynt hvis du ønsker å gi gjestene en konkret bordplassering. Men du kan også legge en hyggelig hilsen på tallerkenen, som f.eks. en søt, liten makronkake, en blomsterknopp eller en 17. mai-sløyfe i anledning dagen?

Mat kan også gjøre jobben som bordpynt, den klassiske kransekaken er et godt eksempel på det. Hvorfor ikke bake makroner i rødt, hvitt og blått, lage et jordbærtårn, eller marsipantrekk til bløtkaken i norsk flagg?

Flagg og bordflagg er et selvsagt tilbehør på et festbord nasjonaldagen. Du kan kjøpe flagg som er spesielt egnet til bordbruk, eller bruke vanlige, små flagg oppi blomstervasen sammen med øvrige blomster.

Ballonger - En rimelig og morsom 17. mai-dekor er ballonger! Blås opp ballonger i rødt, hvitt og blått og lag en ballongbue til dørkarmen, eller ballonggirlander du kan pynte med i hagen. Eller hvorfor ikke ha ballong som bordkort?

Tips til barnebordet

Barn skal også ha et festlig bord på 17. mai, og med noen gode tips kan du senke skuldrene og nyte av selskapet, og gjestene fremfor å bekymre deg for ketchupfingre og veltede glass.

Bruk papirduk! Får du små barn på besøk, er det lov med papirduk. Papirduken kan dessuten brukes til å tegne på når serviset er ryddet vekk, og dermed super underholdning for rastløse kropper mens mor og far spiser ferdig.

Bruk engangs og plast! Engangsservise behøver slett ikke være trist. Hos Europris finner du engangsservise i 17. mai-stil, men vi har også flotte, dekorative glass i krystall-imitasjoner som tåler en runde eller to i gulvet.

Bruk LED-lys! Levende lys er både hyggelig og flott, men med mange små barn springende omkring kan det være tryggest å gå for LED. Se utvalget!