Historien om Europris

I mai 1992 åpnet Wiggo Erichsen opp den første Europris butikken i Stavanger. Butikken, som bærer navnet Støperigata, er i dag en av over 260 Europris butikker.

I år 2000 kjøpte «engrosgrûnderen» Terje Høili seg inn i Europris og tok oss med på en fantastisk reise hvor vårt merkenavn virkelig ble kjent for allmenheten. Gründerne solgte seg senere ut av selskapet, men følger fortsatt engasjert med på det vi driver med. I juni 2015 ble Europris notert på Oslo Børs og en ny og spennende fase i vårt Lavpriseventyr er i gang.

I dag er vi en av landets mest kjente kjeder. Nærmere 100% av alle nordmenn sier de kjenner til Europris. Butikkene våre er lokalisert over hele vårt langstrakte land, og vi forventer å vokse med ca. 5 nye butikker hvert år. Ca. 90% av våre butikker er egeneide butikker og de siste 10% er eid av franchisetakere.

Vi er en hjørnesteinsbedrift i Fredrikstad, hvor vårt hovedkontor ligger. Vårt store nye logistikksenter ligger i Moss., hvor det jobber ca. 150 ansatte hver eneste dag, med å ta imot ordrer, og motta og sende ut varer til butikkene våre. På hovedkontoret vårt forøvrig er det over 150 ansatte som har som oppgave å gjøre hverdagen ute i butikk enklere og mer effektiv.

Over 85 % av varene våre kommer fra egen grossist. Vi har fokus på å kjøpe flest mulig varer direkte fra produsent, i store kvanta og gjerne sammen med internasjonale partnere. Det gjør at vi kan holde så lave priser.

Vi er brennende engasjert i at det skal bli enklere å drive en god Europris-butikk og det tror vi også vil komme deg som kunde til gode.