KABINKOFFERT GIR STOR FRIHET
Om du er en effektiv pakker og klarer deg med en kabinkoffert kan du spare mye tid. Ikke bare sparer du tid ved utreise, men du slipper også ventetiden ved bagasjebåndet ved ankomst. Skal du på week-end tur er det ekstra kjekt å bruke minst mulig tid på flyplassen.
Med en liten koffert er det lettere å bevege seg og snu seg rundt – du får en helt annen frihet enn med stor og tung bagasje, og det er enklere å ta offentlige transport som buss og t-bane.
En liten koffert med hjul er veldig praktisk om du skal på dagsturer underveis i ferien. Pakk med deg det du og familien trenger for dagen, og legg ut på tur uten tung bag eller vond rygg.
Har du planlagt en reise med shopping, er kabinkoffert den perfekte følgesvenn. Det er god plass i en liten koffert og mange bruker den som handlepose. Tom på vei ned, full på vei hjem!
HVOR MANGE HJUL?
Kabinkoffert fås med både to og fire hjul. Med to hjul får kofferten god stabilitet slik at den ikke triller avsted når du setter den fra deg. Med fire hjul kan du både trekke kofferten etter deg og skyve den. Fire hjul gjør den lett å trille og manøvrere, men har også lettere for å trille avgårde. Ta gjerne en prøvetur i butikken og finn hvilken type som passer deg best.
MÅL FOR HÅNDBAGASJE PÅ FLY
Vær obs på at ulike flyselskap har ulike regler for mål og vekt på håndbagasjen, så det kan være lurt å sjekke med selskapet du reiser før du står på flyplassen. Vesker som PC-veske eller en liten håndveske er gjerne tillatt i tillegg.
Både SAS og Norwegian følger standardmål på 55x40x24 cm (de fleste kabinkofferter holder disse målene), men vekten varierer. Mens Norwegian tillater opptil 10 kg i håndbagasjen, har SAS har en grense på 8 kg. Bommer du på reglene for håndbagasje kan det bli dyrt, i tillegg til at du må sende den i lasterommet.
Her er en liste over de mest brukte flyselskapene og restriksjonene deres på håndbaggasje. Se oversikt.
HVA BØR VÆRE MED I HÅNDBAGASJEN?
Du bør legge det viktigste du behøver i håndbagasjen. Det hender jo at bagasje blir borte eller forsinket. I tillegg kan innsjekket bagasje få litt røff behandling og bli utsatt for slag. Dette bør alltid være med i håndbagasjen og aldri i innsjekket bagasje:
- Nøkler
- Medisiner
- Penger
- Verdisaker
- Ting som kan lekke
PAKKETIPS TIL KOFFERT OM DU SJEKKER DEN INN
Om kabinkofferten ikke blir med som håndbagasje i kabinen, er det et par ting du bør tenke på. Innsjekket bagasje kan få røff behandling når den blir lastet inn i flyet. Dette er noen av bagasjestuernes egne pakketips:
1. Bagasje i en myk koffert er alltid mer utsatt enn bagasje i hard koffert. Ting som kan knuses/bli ødelagt bør tas med ombord i håndbagasjen eller pakkes godt inn i klær/håndklær for å beskytte. Dette er likevel ingen garanti for at det kommer frem i god behold.
2. Flasker som inneholder drikke bør tas med i håndbagasjen. Om en flaske i din koffert knuser, er det ikke bare dine klær og din koffert som kan blir ødelagt. Stuerne er pliktige til å rapportere hvor sølet kommer fra, og om det blir skade på andres bagasje er du erstatningspliktig.
3. Pakker du i bag eller ryggsekk bør du kun pakke klær og tekstiler. Bager og ryggsekker er mer utsatt for å bli dyttet og stappet inn i gliper blant øvrig bagasje for å utnytte plassen.
4. Pakk toalettmappe og andre ting som barberhøvel og skarpe gjenstander inn slik at ikke parfymeflasker og kremtuber knuser eller ødelegger/skjærer i klær og annet under transport.
10 ÅRS GARANTI PÅ KOFFERTER!
Europris samarbeider blant annet med Storbrittanias største produsent og leverandør av kofferter: IT-Luggage. Dette er et merke som tilbyr meget god kvalitet til lav pris, m.a.o får du mye koffert for pengene. I tillegg tilbyr IT-Luggage hele ti års garanti.
Alle kofferter hos Europris gjennomgår en kvalitetstest som må oppfylle følgende krav:
* At stoffet er slitesterkt
* At plast ikke sprekker (hardplast-koffert)
* At hjul triller godt
* At glidelåser er kraftige og av god kvalitet
* At teleskophåndtak har god lengde og god stabilitet
* At bærehåndtak er gode