Harde kofferter - slitesterke, beskytter og tåler vann bedre

Skal du på reise og trenger ny koffert, bør du starte turen hos Europris. Her finner du ikke bare Norges bredeste og største utvalg kofferter, men også beste pris – i alle størrelser og i massevis av farger, mønster og trykk, til både voksne og barn. Ser du etter en mer føyelig koffert, har vi også myke kofferter her.

Se våre myke kofferter her

Kvalitetskofferter fra IT-Luggage

Hos Europris er du nesten garantert å finne en reisekoffert som passer akkurat ditt behov i både størrelse og farge. Vi samarbeider blant annet med engelske IT-Luggage som tilbyr meget god kvalitet til av pris. Alle kofferter gjennomgår, og består, følgende kvalitetskrav:

* Slitesterkt stoff
* Plast som ikke sprekker
* Hjul som triller godt
* Glidelåser i god kvalitet (kraftige)
* Teleskophåndtak med god lengde og stabilitet
* Bærehåndtak som gjør kofferten lett å løfte av bagasjebånd og inn/ut av bil

Garanti er en selvfølge - 10 års garanti på kofferter

IT-Luggage er Storbrittanias største reisebagasje-merke og finnes i 46 land. IT-Luggage har verdens letteste koffert-konstruksjon og har hele 10 års garanti mot produksjonsfeil og stoff/material-defekt (garantien omfatter ikke normal slitasje, selvforskyldte skader eller skader påført av tredjepart)

Myk eller hard koffert?

Myke kofferter er gjerne lettere i vekt enn de harde, har flere lommer både innvendig og utvendig er ofte utvidbar, noe som er veldig praktisk. En hard koffert er ofte mer stabil og beskytter bedre mot slag og støt. En hard koffert tåler også vann og søl og er mer slitesterk ettersom den ikke har stoff som kan revne eller henge seg fast i kanter.

Liten eller stor koffert?

Hva slags størrelse du trenger avgjøres av hvor mye bagasje du skal ha med – hva slags type reise du skal på og hvor lenge du skal være borte. En helg krever kanskje ikke mer enn en kabinkoffert som går innunder mål og vekt for håndbagasje, mens lengre turer krever kanskje en både stor og hard koffert som tåler en støyt. Husk at ulike flyselskap kan ha ulike regler for både tillatt størrelse og vekt på håndbagasjen.

Det kan være praktisk å ha kofferter i ulik størrelse slik at du kan tilpasse bagasje etter hvor lenge du skal være borte og hvor langt du skal. En tommelfingerregel er at en medium koffert kan ta rundt 15 kg, mens de største kan ta rundt 20 kg eller mer.

Forskjellen på kofferter med 2, 4 eller 8 hjul?

En trillekoffert fås med to hjul og opp til åtte hjul, og hjulenes størrelse kan variere fra små til store. Antallet hjul øker med koffertens størrelse.

2 hjul : Hjulene er gjerne litt større, og er ofte plassert for å beskyttes mot støt og slag. 2 hjul gir stabilitet slik at ikke kofferten triller avgårde når du setter den fra deg.

4 hjul : Med 4 hjul kan du manøvrere kofferten 360 grader, trekke og skyve den, og dessuten blir kofferten lett å trille.

8 hjul : En koffert med 8 hjul kan du lett både trekke og skyve, en stor fordel om du har en stor koffert. Men den smale avstanden mellom hjulene kan gi utslag på stabiliteten og gjøre den mindre stabil. Mange hjul stjeler også litt av koffertens volum.

Barnekoffert – En gøyal koffert for barn

Shaun the sheep, eller på godt norsk sauen Shaun‚ er blant våre mest populære barnekofferter.

Dette er en gøyal koffert for de minste, men også en fornøyelse for mor og far. Når barnet er slitent, lei all ventingen, eller man kanskje trenger å øke farten, kan kofferten brukes som stol. Kofferten kan man enkelt dra etter seg ved hjelp av en trekksnor. Sauen Shaun er en sterk sau og tåler barn mellom 2-6 år (eller opptil 50 kg) har praktiske fothvilere for små, slitne føtter.

Er du på utkikk etter trillekoffert til barn, er Sauen Shaun en vinner. Her får du både koffert og transportmiddel i ett! Dette er en koffert barna de minste vil elske og leveres i både rosa og blå med god plass til både smokk, favorittbamse og alt annet som er viktig når de små skal på tur.

Har du det du trenger av reiseeffekter?

Vi har flere praktiske reiseeffekter og produkter som nakkepute og sovemaske, bagasjelapper, bagasjestropper og en praktisk bagasjevekt for de som alltid tar med seg for mye hjem. Vi har også vesker, bager og sekker.

Praktiske pakketips for deg som skal reise

1. Lag en oversikt over dager du skal være borte, og lag en liste over klær/antrekk. Vær streng og la «kanskje»-antrekkene bli igjen. Ofte klarer man seg på mye mindre enn man tar med.

2. Vakuumposer er enormt plassbesparende og anbefales om du har mye bagasje.

3. Lag soner i kofferten. Da er det lettere å holde orden på hva du trenger når.

4. Rull fremfor å brette. Da tar klærne mindre plass OG krøller dessuten mindre.

5. Utnytt alle hulrom. Fyll sko med sokker og undertøy.

6. Håndbagasje bør inneholde et minimum av det du trenger på flyet. Det er også lurt å ha med et sjal du kan bruke som teppe på flyet.

7. Toalettmappe: Har du kun håndbagasje, bruk en gjennomsiktig zip lock-pose som toalettmappe. Dette sparer deg for tid når du skal igjennom sikkerhetskontrollen på flyplassen.

8. Er dere to på reise med hver deres koffert kan det lønne seg å fordele klær og utstyr så likt som mulig. Skulle én koffert bli borte, har man noe å bruke underveis.

God tur!