Mer til overs, også i fremtiden

Vårt bærekraftsarbeid

Må bærekraft være dyrt og vanskelig?

Nei, mener vi. Og heller ikke bare for noen få. Det må fungere for alle hvis vi skal klare å snu utviklingen.

Vi ønsker alle å leve godt, og å ha et godt sted å leve – og dette henger så tett sammen! Vi i Europris jobber knallhardt hver eneste dag for å få til begge deler. Det betyr at vi skal ha flere bærekraftige produkter til lave priser, vi skal fortsette å ta klimaansvar, og du skal merke engasjementet vårt for mennesker, lokalmiljø og samfunn.

 

Her kan du lese mer om hva vi gjør for at alle skal ha mer til overs også i fremtiden– du, vi, og alle vi samarbeider med.

 

Våre produkter

Våre største utslipp oppstår i produksjonen av våre produkter. Derfor er dette et viktig område vi jobber med å forbedre. Vi skal for eksempel bli bedre på å gjenbruke råvarer, redusere mengden emballasje og bruke mer gjenvinnbar emballasje, i tillegg til å stille enda strengere krav til de vi kjøper varer fra.

Vårt klimaarbeid

Vi rigger oss for grønn omstilling og gjør mye for å oppnå en mer klimavennlig drift og logistikk. Det betyr at vi undersøker hvordan vi kan håndtere avfallet vårt bedre, spare strøm og sørge for en mer effektiv varetransport med lavere utslipp.

Våre mennesker

Vi vil at alle skal trives på jobb og vi er opptatt av et inkluderende arbeidsliv. Det betyr at vi legger vekt på arbeidsnærvær og gjør helsefremmede tiltak. ​Vi tror de beste folka velger oss fordi vi er opptatt av å ta vare på alle.

Vårt samfunnsansvar

Med nesten 300 butikker spredt over hele Norge, utgjør vi en viktig del av mange lokalsamfunn. Vi er nærbutikk, skattekammer, møteplass og arbeidsgiver. I samarbeid med NAV tilbyr vi arbeidstrening og praksisplasser.

Alle kan gjøre litt, vi kan gjøre mye

 

Aktuelle artikler

Lite sprett i trampolinen?

Sjekk ut trampolineguiden for tips om hvordan du velger din nye trampoline, eller hvordan du får tilbake spretten i din gamle med reservedeler.

Les artikkelen her.

Ta vare på hagemøblene dine

Ønsker du at hagemøblene skal vare lenger? Da er det viktig å gi dem riktig pleie og stell. Her får du tips om hvordan du kan forlenge deres levetid.

Les artikkelen her.

Pant din gamle hagegruppe og få rabattkupong hos Europris

Bytt din gamle hagegruppe med en 300-kroners rabattkupong, for kjøp av ny hos Europris. Dette prosjektet er i samarbeid med Fasvo i Fredrikstad og REBELL Bærekraftssenter i Tromsø.

Les hvordan du panter her.

Søk din første sommerjobb hos Europris

Leter du etter din første sommerjobb? Søk hos Europris, du trenger nemlig ikke erfaring! Vi åpner dørene for alle som er ivrige etter å lære og vokse.

Les om kampanjen her.

Gratulerer med kvinnedagen!

Vi feirer de kvinnene som har ledet veien før oss, de som lyser opp hverdagen vår, og de unge som er fremtiden. 

Hils på noen av de mange fantastiske damene som bidrar til å gjøre Europris bedre.

Les artikkelen her.

Vi er med på det store posekuttet

I Europris jobber vi aktivt med å redusere plast på flere områder. Dette innebærer blant annet at vi er med på det store posekuttet. 

Les artikkelen her.

Europris kutter mengden C02 fra sjøtransport dramatisk gjennom pilotprosjekt

Europris og Maersk samarbeider for å redusere CO2-utslipp ved å gå over til biodrivstoff. Logistikkdirektør Pål-Christian Andersen oppfordrer ledere til å utvise nysgjerrighet for å møte fremtidens krav til omstilling i bransjen.

Les artikkelen her.

Er du sikker på at den plasten der er nødvendig?

Slike spørsmål stiller vi i Europris oss ofte. Vi har nemlig satt oss som mål å redusere mengden emballasje hvert eneste år fremover – noe vi er gira på å få til! Les mer om hvordan vi jobber for å redusere, gjenbruke og resirkulere.

Les artikkelen her.

Sånn jobber vi med å kutte våre utslipp

Bærekraftsarbeid kan være skikkelig utfordrende, og vi i Europris jobber knallhardt med å nå de målene vi setter oss. Vi vet at vi er en del av utfordringen, men det betyr også at vi kan være en del av løsningen.

Les artikkelen her.

For hver pose solgt går 3 kr til Handelens Miljøfond

Handelens Miljøfond er handelens samlede storsatsing for å løse miljøproblemer knyttet til plast. Fra 1. mai 2024 gir vi 3 kroner til Handelens Miljøfond for hver plastpose solgt hos oss.

Les artikkelen her.

Rapporter

Les vår bærekraft-rapport 2021 (pdf) →

Les vår bærekraft-rapport 2020 (pdf) →

Les vår bærekraft-rapport 2019 (pdf) →