TERRASSE- ELLER HAGETELT - ET SKRITT OPP FRA PARTYTELT
Ulikt partytelt gir paviljongen deg beskyttelse mot vær som ikke bare kommer fra oven, men også fra siden. Trekk for teltvegger/veggduker, og vips har du et lysthus der hverken en regnskur, vind eller stekende sol kan få deg fra å nyte grillkvelden, vennefesten eller familiemiddagen. Installerer du i tillegg en varmelampe inne i paviljongen, har du en lun og deilig uteplass uansett vær eller tid på døgnet. Ikke minst blir paviljongen en varm og vindstille krok som kan brukes utover høsten.
Både hagemøbler og møbelputer trives også godt innunder paviljongens skygge i ly for sol og falming. Utendørs møbler og tekstiler holder seg bedre under tak, og du slipper dessuten å bære med deg puter inn og ut av huset.
HAGEPAVILJONG SOM LYSTHUS ELLER EN VINTERHAGE?
Både hage og terrasse er godt egnede steder for paviljongen. I hagen vil paviljongen bære preg av et lysthus mens den på terrassen blir et ekstra påbygg som kan minne om en vinterhage. Paviljongen er et svært dekorativt element som alltid tar seg godt ut og setter en flott ramme på enhver hagefest.
Det skal legges til at i utgangspunktet er våre hagepaviljonger tiltenkt for solbeskyttelse, og ikke som eksempelvis «varmestue» om vinteren.
MONTERING - PAVILJONG PÅ 1-2-3
Paviljonger er ikke vanskelige å montere, så her kan du enkelt motbevise teorien om at du har ti tommeltotter. På grunn av paviljongens størrelse bør du likevel ikke gi deg i kast med monteringen helt alene – be en venn på monteringslunsj og innvielse av din nye utestue!
Paviljongen behøver ikke monteres og demonteres hver vår og høst. Mange pakker vekk tak og teltvegger for sesongen, men lar rammeverket stå. Husk likevel at paviljongen ikke er beregnet for å tåle ekstreme værforhold. Ved sterk vind bør du ta av tak og teltevegger/veggduker. Og blir det kraftig uvær eller storm bør også rammeverket demonteres.
ER PAVILJONGEN VANNTETT ELLER SKAL JEG IMPREGNERE?
Ingen av paviljongene er helt vanntette, men «lett vannavvisende». De er tilpasset et generelt nordiske klima og værforhold.
Fra tilbakemeldinger og personlige erfaringer er «lett vannavvisende» relativt vanntett dersom hagepaviljongen er strammet og satt opp riktig, men ved lange dager med mye og kraftig nedbør kan duk og sømmer etter hvert slippe gjennom litt vann. «Lett vannavvisende» er tilstrekkelig for de fleste og mange velger å ikke impregnere duken.
Dersom man ønsker at paviljongen skal være mer vannavstøtende, velge man å impregnere. Ved impregnering oppnår man også at hageteltet kan få bedre holdbarhet og derav lengre levetid.
Hvor ofte man skal impregnere kommer an på værforhold der du har satt opp hageteltet. Er det satt opp i et værutsatt område kan det lønne seg å impregnere en til to ganger per sesong.
VÅRE KVALITETSPAVILJONGER - HVEM ER DIN FAVORITT?
Hard top 3x3 m
Klassisk paviljong med tak av farget plast, teltvegger/veggduker og myggnetting. Egner seg for liten til medium spise- eller sofagruppe.
Caen 3x3 m
Klassisk paviljong med forsterket tak. Lett vannavvisende. Egner seg for liten til medium spise- eller sofagruppe.
Key West 3x4 m
Vår største paviljong. Klassisk med tak og sidevegger. Egner seg for medium til stor spise- eller sofagruppe.
TIPS FOR Å UNNGÅ JORDSLAG PÅ PAVILJONGDUKEN
Jordslag er mugg som utvikler seg på tekstiler når de blir fuktig oppbevart. Den beste måten å unngå jordslag på paviljongen er å holde veggduken/tekstilene mest mulig tørre. Er duken våt etter regn eller fuktighet i luften, bør du la veggduken/tekstilene tørke helt før du knyter de sammen, og spesielt når du pakker vekk for sesongen.
Fjerning av jordslag - Jordslag på større tekstiler som ikke går i vaskemaskinen kan du forsøke å vaske/rense på følgende to måter:
Metode 1: Eddik og vann
Bland 2dl eddik (35% eddikessens) og 1l vann. Legg duken på flatt underlag og dynk stoffet med blandingen. La det virke 24 timer før du bruker en fuktig svamp til å vaske godt av. La duken tørke godt (helst i sol). Det er mulig å du må gjenta vasken hvis duken er veldig angrepet.
Metode 2: Mild salmiakkblanding (anbefalt av Lilleborg forbrukerservice):
Bland 0,5dl salmiakk i en bøtte med vann (7l). Legg duken på et flatt underlag og gå over flekkene med er klut dyppet i salmiakkblandingen. Ikke gni! Kluten skal bare trykkes mot flekkene for å løse de opp. Skyll godt over med rent vann før du legger til tørk (helst i sol).