Tips og inspirasjon til julegaveinnpakning

Har du noen gang tenkt på at selve innpakningen kan være like spennende som gaven inni? Julegaveinnpakning er mer enn bare et papir og en snor – det er faktisk din mulighet til å gi litt ekstra julemagi. Her er noen friske tips for hvordan du kan være kreativ med innpakningen av julegavene!

Tenk utenfor papiret

Noen gaver er litt vanskeligere å pakke inn, og da er det lurt å være kreativ. Et hull i gavepapiret kan enkelt skjules med en stilig rosett eller en fyldig sløyfe laget av flere gavebånd.

Hvis innpakningen ikke ble helt som du hadde tenkt, kan du piffe opp med en liten ekstragave. Heng et par små julekuler eller en sjokolade på pakken for det lille ekstra.

Har du barn i hus? La dem få kose seg med fargeblyanter direkte på gavepapiret. Det blir som et lite kunstverk i seg selv. Du kan også skrive små julehilsener eller koselige sitater rett på julepapiret. Det gir pakken en personlig vri som selv den mest hardbarkede onkel vil sette pris på.

Utradisjonell innpakning

Det finnes uendelig mange måter å gjøre innpakningen unik på. Pakk gavene i noe gjenbrukbart, som et hjemmelaget handlenett eller gavepose. Gaveposer er enkle å bruke og kan brukes igjen hvis du tar vare på dem. Vil du ha det enkelt finnes det fargerike og morsomme gaveposer i våre butikker.

For mindre gaver som godteri eller hjemmelaget julebaks, bruk glasskrukker eller små gaveesker. Pynt det opp med sløyfer og annen pakkepynt.

Skap en overraskelse inni overraskelsen

Legg en liten overraskelse, som en sjokoladebit eller en personlig lapp, inne i pakken. Vil du gjøre det enda mer spennende, kan du jo legge ved et skrapelodd i gaven. Mulighetene er mange; uansett blir det to gleder i én!

Magiske små detaljer

Små ting kan gjøre stor forskjell, så ikke undervurder kraften i en nydelig gavepose. Du kan få dem i alle mulige farger og størrelser. Fest en liten kvist eller en bitteliten julekule til snøringen for å gi gaven det lille ekstra. Du kan også lage mini-julekranser ved å bruke grønne kvister, som gran eller einer. Form små kranser og fest dem til pakken med en liten snor eller klips.

Lag morsomme merkelapper

Hvem sa at merkelappene må være kjedelige? Skriv morsomme hint eller gåter som gir en pekepinn om hvem gaven er fra. For eksempel kan du skrive "Fra nissen som vet hva du gjorde sist sommer!" for en humoristisk vri. Eller hva med å skrive en minirebus? Kort sagt, la merkelappene bli en del av gaven.

Å pakke julegaver kan være en festlig aktivitet, med noen enkle grep kan du gi bort et lite kunstverk. Så lenge du pakker med kjærlighet og litt fantasi, blir det garantert bra!