Skap en behagelig skjermet uteplass med levegger

Er du lei av å løpe etter flyvende servietter, kopper og kar? Med en uttrekkbar levegg kan du skjerme for vind på terrassen, campingen eller balkongen på en-to-tre! I denne artikkelen får du vite mer om valg, montering og vedlikehold av uttrekkbare levegger.

Uttrekkbare levegger passer for alle uteområder

En uttrekkbar levegg er et billigere og enklere alternativ til å bygge et høyt gjerde eller rekkverk. Uttrekkbare levegger passer godt for store og små uteområder, enten du har hage, terrasse eller balkong. Leveggen består av en lang, heldekkende duk på rull, som kan trekkes ut etter behov. Når leveggen ikke er i bruk, er duken rullet sammen i en beskyttende aluminiumskassett.

Ønsker du å skjerme for vind eller innsyn?

Med en uttrekkbar levegg kan du skjerme for begge deler! En levegg er også perfekt for å skape skygge og en svalere tilværelse på solfylte sommerdager! Den heldekkende duken fungerer som en ekstra vegg til uteområdet, og du kan selv bestemme når du ønsker den.

Skap avgrensede soner i hagen og på terrassen

For store uteområder kan du skape avgrensede soner med uttrekkbare levegger. Hva med en egen sone for spiseområdet, gassgrillen eller solsengen? Vi har levegger med uttrekkslengde på tre meter, og to ulike høyder. Ettersom duken er på rull, kan leveggen tilpasses den lengden du ønsker!

Du kan også koble sammen to levegger med koblingssett, slik at du får en forlenget levegg. 

Fest leveggen i taket på mindre uteområder

Dersom du har veranda eller balkong, vil en uttrekkbar levegg som kan festes i både tak og vegger være praktisk! 

Du finner også levegger som kan monteres i taket eller på veggen. Leveggen festes med justerbare hemper eller kroker. Perfekt hvis du ønsker å skjerme uteplassen for nysgjerrige naboer!

Få bedre utsikt og slipp lyset til med et elegant glassgjerde

Glassgjerder er svært dekorative, og er perfekt for dem som ønsker å ramme inn terrassen, balkongen eller plattingen. Med et glassgjerde kan du nyte den vakre naturen og utsikten, og samtidig skjerme uteområdet for vær og vind. Hos oss finner du vedlikeholdsfritt modulbasert glassgjerde i høy kvalitet som er enkelt å montere. Velg mellom sotet og klart glass i tre forskjellige størrelser, og stolper i flere høyder og vinkler.

Uttrekkbare levegger er enkle å montere!

Det er enkelt å montere en uttrekkbar levegg! Fester og skruer medfølger, det eneste du trenger er en drill. Lær hvordan du monterer en levegg fra Europris av John Stefan Karlsson, butikksjef for Europris Kjørbekk i videoen nedenfor.


Start med å skru fast gulvfestene. Pass på at skruene kommer godt ned i treverket, dersom du monterer leveggen på terrassen. Når gulvfestet sitter godt, kan du enkelt tre stolpen mellom sporene. Skru deretter fast veggfestene duken skal festes i. Fest leveggen i veggfestet ved hjelp av to skruer oppe og nede, før du trekker rullen ut og fester i gulvfestet. Enklere blir det ikke!

Vedlikehold av uttrekkbare levegger

Leveggen krever minimalt med vedlikehold, men bør rengjøres før og etter sesongen. På aluminiumskassetten kan du bruke en klut med mild sprayrens, eller en blanding av vann og såpe. Bruk gjerne et overtrekk til levegger, for å unngå støv og skitt. Duken kan vaskes med lunkent vann og såpe. Pass på at duken tørker godt, før du ruller den tilbake i aluminiumskassetten.

Når du skal rydde bort leveggen for sesongen, kan du enkelt skru den ned fra veggen. Leveggen bør plasseres innendørs, i boden eller garasjen. Da holder den seg like fin til neste sesong!