Guide til kjøp av putekasse

Hvilket materiale bør putekassen være, hva avgjør prisen og hvilke funksjoner bør putekassen ha? Alt dette får du vite i denne artikkelen.

Forskjellen på putekasser i hardplast og kunstrotting

Kunstrotting er som hardplast lagt av plast, så forskjellen mellom disse er hovedsakelig estetisk, men det er ulike kvaliteter innen plast. Vi anbefaler produkter av polyetylen. Da kan du være trygg på at putekassen holder innholdet tørt uansett vær, har lang levetid, og krever minimalt med vedlikehold.

Hvor mye oppbevaringsplass trenger du?

De fleste putekasser passer til et hagemøbel-sett. Dersom du ikke eier dette settet, vil det allikevel gi deg en indikasjon på hvor mange, og hvor store puter du får plass til. For å være sikker på at du får plass til alle uteputer og sitteputer, bør du måle putene dine, men gi rom for litt ekstra plass slik at du også får plass til pynteputer og pledd.

Putekassen kommer med flere funksjoner, hvilke er viktigst for deg?

Putekasser kommer ikke bare i ulike materialer og design, de har også ulike funksjoner. Det er lurt å sette seg inn i hvilke funksjoner som er viktige for deg når du skal velge putekasse.

Gassdemper

Putekasser med gassdemper gir enkel og jevn åpning og lukking av lokket. I tillegg unngår du risikoen av å få lokket i hodet eller over fingrene. En svært praktisk funksjon for familier med små barn.

Se alle putekasser.

Låsbarhet

En annen ting som er lurt å tenke på er om du ønsker å låse putekassen eller ikke.

Hvis putekassen skal stå på hytta eller utenfor campingen, kan det være lurt å låse den de dagene du ikke er der.

Se alle putekasser. 

Hjul, håndtak og ekstra sitteplass

Ønsker du å flytte putekassen, for eksempel for å bruke den som ekstra sitteplass, er det lurt å velge en med hjul og håndtak.

Sjekk også maksbelastningen på putekassen for å være sikker på at den trygt kan sittes på.

Se alle putekasser.

 

Hvor mye er du villig til å betale?

Størrelse, funksjoner og materialer påvirker prisen på putekassene. Små putekasser er rimeligere enn store, men du får likevel den samme beskyttelsen, og flere av funksjonene, som med store putekasser.

Putekasser av hardplast har høy kvalitet, og lang levetid. Overflaten verken skreller, falmer eller ruster.

Putekasser i kunstrotting er håndflettet, og prisen påvirkes derfor av hvor komplisert flettingen er. Det rimeligste alternativet er svart flatflett. Toppmodellene har rund flett og fargespill i plasten. Dette påvirker kun utseendet av putekassen, ikke kvaliteten.

Rammeverket påvirker også pris og kvalitet på putekassen. Rammeverk av aluminium er dyrere enn stål, fordi dette er et vedlikeholdsfritt materiale. Det er også lettere, slik at du enklere kan flytte på putekassen.

Stålramme gir et rimeligere produkt, men vil få rustflekker over tid. Er du flink til å vedlikeholde produktet, lagre det tørt over vinteren, og unngå at stålet får riper eller skader, vil putekassen holde seg pen lenge. Er stålet beskyttet av kunstrotting er det ikke like utsatt..

Vedlikehold og lagring når sesongen er over

For at putekassen skal holde seg fin gjennom hele sesongen, er det lurt å vaske den med jevne mellomrom. For putekasser i kunstrotting kan du bruke en hageslange og rengjøre med en myk børste så ikke du ødelegger rottingen.

For putekasser i solid plast kan du bruke et mildt, effektivt eengjøringsmiddel og varmt vann. Når du skal rydde bort putekassen for sesongen kan du plassere den under tak, i boden eller under en presenning. Hvis du ønsker å lagre utemøblene under en presenning må du passe på at møblene ikke står for tett, men har luftsirkulasjon rundt seg. Hvis møblene står for tett, blir det fort fuktig.

Putekassen kan brukes til mer enn oppbevaring av hageputer

En putekasse er fin til å oppbevare puter og pledd i, men fungerer også perfekt for leker, mindre redskaper og annet til hagen som kan være greit å ha i umiddelbar nærhet gjennom sesongen.

Hvis du har badebasseng, er de store putekassene fine til å oppbevare bassengutstyr og badeleker. Da får du samlet alt på ett sted, i tillegg til at du kan sette putekassen i nærheten av bassenget slik at det alltid er tilgjengelig. I de mindre putekassene kan du oppbevare grillkull, tennvæske og lyslykter. Les mer om flere bruksområder for putekasse her.