Hvordan velge en god trampoline

Hva skal du se etter for å sikre at du kjøper en kvalitetstrampoline? Hvordan ser du om trampolinen har god sprett, og må du pakke den sammen om vinteren? Alt dette får du svar på i denne artikkelen.

Kjennetegn på kvalitetstrampoliner - hvordan få riktig sprett?

Sertifiseringer

Se etter CE-merkede trampoliner som er godkjent som leketøy for barn (EN71-14). Denne godkjenningen stiller høyest krav til sikkerhet. Selv om godkjenningen omhandler leketøy, er trampolinene like egnet for voksne.

Forskjellen er at trampolinene som er
godkjent som leketøy må oppfylle strengere krav enn de som er  godkjent som treningsutstyr.

I tillegg bør trampolinen være TÜVtestet. Da er trampolinen kvalitets-testet av en uavhengig aktør.

Trampolinematte

For god sprett og lang levetid på trampolinen, bør du sammenligne sømmene i trampolinematten. Trådene bør være tykke og vevd stramt. Dette kan være vanskelig å se på et bilde, men ser du nøye på matten og stryker du hånden over vil du se og kjenne forskjell.

Fjærer

Fjærene til trampolinen påvirker også spretten i trampolinen. Antall fjærer er ikke like viktig som kvaliteten. Sjekk at fjærene er nette og stramme for best sprett. Etter hvert, litt avhengig av bruk, vil fjærene strekke seg. Dette gir en mykere trampoline med mindre sprett, da er det på tide å bytte fjærene.

Beskyttelsesring

De fleste beskyttelsesringer til trampoliner er festet i fremkant. Det betyr at paddingen kan løfte seg når man hopper og man risikerer å lande med beina mellom fjærene om man hopper feil. Padding som festes både foran og bak gir hopperen en ekstra sikkerhet, og beskyttelsesringen blir mindre slitt.

Stålramme

Stålrammen skal tåle massive krefter over mange år. Derfor er selv marginale forskjeller i tykkelsen og behandlingen av stålet viktig.

Alle våre trampoliner har 1.5 mm tykke stålrammer som er dobbelgalvanisert. Det gir svært robuste stålrammer som tåler vær og vind i mange år. Derfor gir vi 5 års rust- og rammebrudds-garanti på trampolinene.

Husk sikkerhetsnett! Alle trampoliner bør ha sikkerhetsnett. Våre sikkerhetsnett festes på utsiden av trampolinen slik at du får mer plass inne. Da er det også enklere å sitte på kanten, mens en annen hopper.

Se alle trampoliner her >

Sørg for at du kan kjøpe reservedeler

Gjør du litt grunnleggende vedlikehold av trampolinen hver sesong, trenger du svært sjeldent kjøpe en helt ny. Opplever du at spretten blir dårligere kan du bytte både trampolinefjærene og trampolinematten. Vi selger også beskyttelsesring og sikkerhetsnett til trampoliner separat.

Blir trampolinen tatt av vinden og stålrammen skades, kan vi få tak i erstatningsdeler til deg. I tillegg har vi mange hendige tilleggsprodukter som stige, skonett og stormsikring til trampoliner.

Vedlikehold av trampoliner - hva er godt nok?

Det aller beste for trampolinen er at du pakker sammen sikkerhetsnettet, hoppematten og beskyttelsesringen, og lagrer det svalt og tørt over vinteren. I tillegg bør du stormsikre stålrammen. Husk at du er ansvarlig for skader trampolinen din forårsaker.

Men du ikke ta inn trampolinen på vinteren. Svært mange har glede av den også når det er kaldt. Det som er viktig er å sørge for at det ikke blir liggende masse snø på hoppematten. I tillegg må du være klar over at spretten i trampolinen blir dårligere hvis du hopper på den når det er kaldt.

Mange barn liker å oppholde seg på trampolinen uten at de hopper. Det gir minimalt med slitasje. Så det er ingen skam å ha trampolinen ute hele året, så lenge den er sikret.

Se alle trampoliner her >

Montering

Trampolinene våre er enkle å montere og vi har utviklet flere smarte løsninger.

Sikkerhetsnettet festes med klemmer som er firkantede i det ene skruehullet. Dette betyr at du ikke trenger å holde skruen igjen når du skal skru mutteren. Alle skruer kommer også med beskyttelseshette, for å unngå at barna skader seg på dem.

Monteringspakken kommer med en krok slik at du enkelt får festet fjærene i rammen. Klar for å montere? Se instruksjonsvideo av alle trampolinene våre under.