Tenk miljø - bruk posen flere ganger!

 

Bruk plastbæreposen mer enn en gang. Da sparer vi Norge for minst 100 millioner plastbæreposer i året.

SLIK BRETTER DU EN LOMMEPOSE

• Ta frem en hvilken som helst plastbærepose som du har liggende hjemme.

• Brett plastbæreposen tre ganger på midten.

• Lag en trekant nederst, og vipp den opp. Fortsett prosessen til du er på toppen.

• Trykk den øverste delen ned i “lommen”.

• Legg den i vesken, sekken, eller jakkelommen, så har du en plastbærepose klar til å brukes om igjen neste gang du skal handle.

Spar Norge for 100 millioner plastbæreposer i året!

Norge er det landet i Norden som bruker flest plastbæreposer per innbygger i året. I sum brukte vi totalt 770 millioner plastbæreposer i Norge i 2018. Handelens Miljøfond gjennomfører nå en kampanje for å redusere nordmenns forbruk av plastbæreposer.

Hvis hver nordmann bruker hver plastbærepose som handlepose mer enn en gang før den havner i restavfallet, sparer vi Norge for mer enn 100 millioner plastbæreposer i året. Brette og ta med en eller flere Lommeposer er en enkel løsning som vil bidra til at vi oppfyller dette.

Les også: Engangsserviset med god samvittighet

OM HANDELENS MILJØFOND

Handelens Miljøfond er handelens store miljøsatsing som støtter viktige miljøtiltak knyttet til plast. Butikker og kjeder betaler en medlemskontingent til Handelens Miljøfond basert på innkjøp eller salg av plastbæreposer. Disse pengene er øremerket miljøtiltak som skal redusere plastforsøpling, øke plastgjenvinning og redusere forbruket av plastbæreposer.

Les også: Vi bryr oss om miljøet vårt