Tips til julegaver til barn

Jula er barnas høytid. De får så mye glede av at familien samles, og hver eneste julegave som gis. Husk at det ikke nødvendigvis er den julegaven som koster mest, som de liker best!

Her er våre beste julegavetips til barn.

Hva gir man i julegave til en 3-åring?

Den livlige 3-åringen elsker å utforske verden rundt seg. Gaver som oppfordrer til kreativitet og fantasi er flotte valg. Tenk på byggeklosser, fargebøker, myke kosedyr, bamser og teddybjørner eller puslespill med store brikker. Dette er leker som stimulerer til læring og utvikling på en gøyal måte.

Hva ønsker en 4-åring seg til jul?

4-åringen er nysgjerrig og den kognitive utvikling skjer betydelig raskt. Gi julegaver som utfordrer fantasien og motoriske ferdigheter. Dukker, lekebiler, malesett og brettspill er populære valg.  Det er også en alder hvor barnebøker med enkle historier bidrar positivt til språkutviklingen.

Hva leker 7-åringer med?

7-åringen har nå en godt utviklet finmotorikk og er svært aktiv. Uteleker og sportsutstyr som en fotball eller sykkel er flotte julegaver i denne alderen. Andre morsomme og lærerike gaver du kan gi er brettspill, byggesett og elektroniske leker. Dette er en typisk tid hvor de har spesifikke interesser, så vær oppmerksom på hva deres hobbyer er.

Hva med julegaver til 10-åringer?

Den vanlige 10-åringen har gjerne sterke interesser og er på vei til å bli tenåring. Derfor er det lurt å gi julegaver som passer til deres hobbyer og interesser. Gi maleutstyr til den kreative kunstneren, musikkinstrumenter til musikeren og gamingstol eller dataspill til gameren. Du kan også vurdere å gi bøker, puslespill eller vitenskapssett som fremmer læring.

Hvor mye skal du gi i julegave?

Det finnes ingen fasit for hva og hvor mye du skal gi i julegave til barna. Det viktigste er at de får gaver som blir gitt med kjærlighet og omtanke. Julen handler om å skape magiske øyeblikk og dele gleder. Velger du å gi julegaver som passer til barnas alder og interesser er det mer enn nok.