Dato: 2023

Skap et minnerikt sommerbord

Sommeren er en tid hvor du samler dine nærmeste for å nyte god mat gjennom lange sommerkvelder. Hva er da bedre enn å skape minner rundt et vakkert sommerbord?

La sommerens friske farger og nyanser inspirere deg. Her får du tips til hvordan du dekker et bord gjestene husker.

Klassisk og tidløst

Inviter gjestene til et lekkert sommerbord med hvit porselenservise, og glassvaser fylt med fargerike hageblomster. Velg gjerne servietter i fargetoner som gjenspeiler blomstenes farger.

Dersom du ønsker å legge til flere farger, er bordbrikker som passer sammen med serviettene, en god måte å gjøre det på. Grønne nyanser eller blomstermønster passer godt sammen med et hvitt og enkelt servise. Vil du trekke inn flere naturmaterialer kan du dekorere med små grener, eller annet grønt du har i hagen, og dandere det pent på bordet.

Kombiner med hvite telys, så får du et sommerbord som holder seg innbydende gjennom hele kvelden.

Sommerbord uansett hvor du  er

Melaminservise finner du i mange varianter med farger og mønster som pynter opp. Det veier lite og kan ikke knuses, og er derfor et godt alternativ til engangsservise. Du skaper sommerbordet like enkelt på camping som ute i hagen.

Bruk detaljer som servietter eller en bordløper i servisets hovedfarge for å skape helhet. Plasser friske urter rundt på bordet for å dra inn litt naturlige elementer. Det får det til å lukte godt, og er en artig vri som lar gjestene krydre maten sin selv.

Med litt ferdig oppkuttet frukt eller grønt får du et sommerbord som dufter så godt at det vekker enhver appetitt.

Inkluder gjerne omgivelsene dine for å sette rette stemning. Kanskje du kan plassere solcellelamper i nærheten av bordet? Solcellebelysning trenger bare å lades med direkte sollys, så lyser det opp etter solen går ned. På bordet kan du bruke LED-kubbelys som ikke slukkes selv om det blåser.

Fargerikt sommerbord

Overrask gjestene med et sommerbord fylt med sprudlende farger. Ta i bruk partyeffekter, og pynt opp med papirdekorasjoner for å skape et smil om munnen til gjestene. Det vil store og små sette pris på, og det bidrar til en avslappet stemning rundt bordet.

Bruk fargerike engangstallerkener slik at du slipper å gå til innkjøp av nytt servise. Ved bruk av engangsservise og engangsbestikk går ryddingen raskt når gjestene har dratt. Dekorer ytterligere med små lyslykter eller en lyslenke på bordet, som prikken over i’en.

Gi det lille ekstra

Tenk også på komforten. Når gjestene samles rundt det lekre sommerbordet ditt, bør du ha klart myke fleece-pledd og behagelige uteputer. Det gjør det koselig å sitte ute når praten går, og kvelden kommer.

Velg gjerne putetrekk i fargetoner som passer til resten av fargene. Pynter du opp med større lyslykter og utepotter i området rundt spiseplassen, skaper du en helt egen atmosfære som dere sent glemmer.