Bod / Garasje – Utnytt plassen best mulig

Oppbevaring er alltid en mangelvare, eller i beste fall noe du ikke kan få for mye av. Mangler du et sted der du kan oppbevare bildekk, akebrett, familiens ski, skøyter og alpinstøvler eller ønsker du deg rett og slett en redskapsbod finner du løsningen hos Europris. Her finner du praktiske og funksjonelle uteboder og hageskur som løser oppbevaringsfloken, og dessuten en mengde innredningsløsninger så du kan utnytte plassen på best mulig måte.

Utebod for utevær

Alle våre hageskur og uteboder har en robust konstruksjon og er produsert i praktisk, værbestandige materialer som takler norske værforhold. Bodene er enkle å montere og flere er utstyrt med vinduer, god lyssetting og ventilasjon. I prinsippet kan en bod benyttes til alle mulige formål – det er ingen grenser for hva du kan benytte den til. Innreder du boden riktig vil den dessuten være helt tilpasset ditt behov og du vil ha mest mulig glede av den.

Redskapbod

Redskap og verktøy er ofte dyre investeringer som de fleste er opptatt av å oppbevare trygt og tørt. Har du store og tunge maskiner eller mye utstyr kan en redskapsbod være både en guttedrøm der du kan nyte hobbyen din i fred, eller en praktisk løsning for å holde orden på stort og smått. Europris har robuste reoler og hylleløsninger i flere varianter som hjelper deg å utnytte plassen maksimalt og holde orden på motorsag og muttere. En redskapsbod er også praktisk til oppbevaring av rengjøringsmidler og kjemikalier som ønskes langt unna barns rekkevidde.

Hageskur

I en hagebod kan du oppbevare både utemøbler og sitteputer, gressklipperen, høytrykkspyleren eller hageredskap du bruker ofte og ønsker å ha lett tilgjengelig, samtidig som du skjermer for vær og vind. Det rette hageskuret er både et praktisk og hyggelig innslag i hagen som tar vare på stort og smått så det ikke ligger å slenger utover plenen.

Utstyrsbod

Aktive familier trenger ofte mye plass til utstyr. En utebod er perfekt til oppbevaring av fritidsutstyr du ønsker å ha lett tilgjengelig, sommer som vinter. Samle akebrett, skiutstyr, skøyter, surfebrett og kajakker på ett sted der det står trygt og skjermet for vær og vind. Innred etter behov med reoler og veggheng som holder orden på utstyret.

Hobbybod

Hva med en hobbybod i egen hage? Er du skientusiast kan uteboden enkelt forvandles til smørebod med plass til både smørebenk og hele familiens skiutstyr. Er du hobbysnekker kan du innrede ditt helt eget verksted med plass til både høvelbenk og materialer, og er du glad i hagearbeid ønsker du deg kanskje et sted der du – bokstavelig talt – kan dyrke hobbyen din. Forvandle uteboden til hobbybod der du kan oppbevare alt du trenger, fra potter, frø, jord, hageredskaper og -utstyr.

System og oppbevaring for bod og garasje

Boden forvandles altfor ofte til en gigantisk roteskuff, og årsaken er som regel at den ikke innredes eller ryddes. Fyller man ukritisk på uten å ta noe ut vil det naturlig nok bli fullt etterhvert, og uten en plan eller tanke for hvor de ulike tingene skal stå, vil du raskt miste oversikten. Ønsker man en ryddig og oversiktlig bod gjelder det å systematisere. Samle skiutstyr ett sted, og gi leker, fotoalbum eller verktøy egne bokser slik at alt har sitt faste sted.

I en bod der mye skal inn på liten plass, må man utnytte plassen best mulig. Det betyr at både tak- og veggflater må tas i bruk. Få ting opp fra gulvet og utnytt høyden slik at du får mest mulig gulvplass å bevege deg på uten å måtte hoppe over, flytte på eller bære ting ut for å komme til. Uansett hvor stor eller liten boden er, vil et godt system med reoler, hyller, bokser, klesstenger og knagger hjelpe deg å holde det ryddig og oversiktlig.

Det er heller ikke uvanlig at garasjen brukes til oppbevaring og før man vet ordet av det har sykler, ski, hageredskap og malingsspann overtatt plassen slik at bilen må parkeres utendørs. Gjør en behovsanalyse over hva du oppbevarer i garasjen og bygg i høyden med reoler og veggheng slik at du rydder gulvplass samtidig som du får system og oversikt. Det finnes mange praktiske løsninger du kan benytte deg av for å få en funksjonell og ryddig garasje.

Ryddetips!

- Rydd, kast eller gi bort! Ta en vurdering på hvor mange svømmeføtter og treningsbagger du egentlig trenger.

- Innred etter behov og interesser. Lag en liste og tenk igjennom alt som skal ha plass – da er det lettere å innrede riktig. Tenk at hver ting skal ha sin plass: ski, sykler, verktøy, hageredskaper osv.

- Gi hvert familiemedlem sin personlige eske eller oppbevaringsboks til ting de ønsker å spare på.

- Bruk gjennomsiktige plastbokser til oppbevaring. Da er det enkelt å se hvor de ulike tingene ligger og du sparer tid og irritasjon på å åpne alle esker og rote det til.

- Tenk høyde og utnytt vegg- og takplass. Bruk reoler og veggeheng, skinner, hyller og kurver.