Snøskuffe, snømåke, snørydder og snøfreser

Grav deg ut i tide! Praktiske snøredskaper til ethvert bruk finner du hos Europris – enten du må måke ut bilen eller rydde oppkjørselen for snø. Vi har spader, snøskuffer, snømåkere og snøfresere (elektrisk og bensin) til både hytte og hjem i ulike prisklasser og med ulike utførelser. Ikke la deg overraske og hemme av store snømengder, vær forberedt!

Manuell snøskuffe og elektrisk snøfreser

Har du behov for en snørydder finner du både manuell snøskuffe og elektrisk snøfreser hos Europris. Vi har utstyr som passer til både privat bruk, men også til borettslag og sameier. Finn det som passer best avhengig av størrelsen på området som skal måkes og hva som skal måkes. Ofte er en kombinasjon av ulike redskaper det beste. Til snørydding i oppkjørsel og mindre gårdsplasser kan en bred snørydder være nok og mest praktisk, mens en snøfreser bør vurderes til større områder, eller om du ønsker å spare ryggen. Snørydder er også snill mot ryggen – å skyve snøen foran seg belaster ryggen betydelig mindre enn bruk av spade. Til bilen kan vi anbefale en snøskuffe med teleskophåndtak. Den tar liten plass og er en ekstra trygget å ha i bagasjen på vinterstid.

Hus- og gårdeier har måkeansvar

Husk at hus- og gårdeier også har lovpålagt ansvar for å holde områder som fortau, innkjørsel og inngansparti utenfor egen bolig fritt for snø og is slik at det er fremkommelig og trygt for fotgjengere – selv brøytekanter og snømengder etter kommunens brøytebiler. Hovedregelen er at fotgjengere skal unngå å måtte gå i veibanen for å komme seg frem. Måkejobben er med andre ord ikke ferdig når du kvitt snø i egen hage. Sørg for å ha en skikkelig snømåke tilgjengelig.

Unngå at snøen fester seg til snøskuffa

Når temperaturen er rundt null og snøen er fuktig har den en tendens til å feste seg til snøskuffa, spesielt dersom den er av metall. Fuktig snø er i seg selv tung å måke. Når den stadig klumper seg fast i måkeredskapet blir jobben ekstra slitsom. En effektiv løsning for å slippe å banke av snøen for hvert spadegrep, er å smøre redskapet inn med et smøremiddel/fett for å hindre at snøen fester seg. Her anbefales både polérvoks, multifunkjsonssmøremiddel, smøremiddel til viftereim eller rett og slett formfett/stekespray. Gni inn, spray eller sprøyt på før du skal måke og sett i gang.