Katteaktiviteter

Visste du at katter, på samme måte som hunder, kan trenes opp og lære triks? I denne artikkelen får du tips til enkle og morsomme aktiviteter som du kan gjøre sammen med katten din!

Aktiviser katten med leker og morsomme aktiviteter

Leker som du kan leke sammen med katten din gir både katten fysisk aktivitet, og styrker forholdet mellom deg og katten. Du kan enkelt aktivisere katten ved hjelp av katteleker den kan leke med på egen hånd, eller som dere kan leke med sammen! En enkel måte å aktivisere katten din på, er å la den lete etter maten sin. Gjem mat og godbiter, gjerne i ulike høyder og rom, slik at katten får tenkt og brukt sansene sine. Hvis du vil gjøre leken ekstra spennende, kan du gjemme godsakene i et klatrestativ med flere etasjer og huler!

Lær katten triks med godbiter som belønning

Mange tror at katter ikke kan trenes eller lære seg triks, men dette stemmer ikke. Katter er i like god stand til å trenes opp som hunder, men dette avhenger av kattens oppførsel, personlighet og alder. Det er lettere å lære en ung katt triks, enn det er å lære en eldre katt. Med den rette belønningen vil de fleste være villige til å utføre forskjellige oppgaver, derfor vil det være lurt å bruke en belønning den liker. Test gjerne ut forskjellige varianter som godbiter eller tørrfôrkuler, og se hva katten responderer best på!

Ta med din firbente venn på tur!

Er du tøff nok kan du ta med katten på en tur! Som regel må katter trenes opp til å gå i bånd før du kan gå en ordentlig tur med den. Start med små turer, slik at katten blir vant til båndet. vil regelmessig turgåing være en fantastisk måte å aktivisere katten din på!