Få det ryddig på badet

Få en lettere hverdag og roligere atmosfære i hjemmet med et ryddig bad. Det trenger ikke være vanskelig å organisere badet, det viktigste er at du skaper et område som er enklere å bruke og holde ryddig. Kun noen få løsninger kan utgjøre en stor forskjell i hverdagen! Her får du tips til hvordan du får et ryddig og organisert baderom.

Baderommet kan kanskje være det rommet som påvirker oss mest når det er rotete. Noen bruker mer tid på badet enn andre, og ofte når man har dårlig tid. Å ha et ryddig og organisert bad kan bidra til at morgenene blir enklere når du skal stelle deg og gjøre deg klar for dagen. Det er avslappende å kunne starte og avslutte dagen i et ryddig og organisert baderom.

Kvitt deg med overflødige produkter

Start med å kvitte deg med produkter du ikke bruker eller som er tomme. Det er ingen vits å organisere ting du ikke bruker eller trenger! På den måten får du også bedre oversikt og kontroll over tingene dine.

Hold overflater frie for rot

Ha så få ting som mulig fremme på baderomsbenken og andre overflater – bruk heller et brett for å samle alle produktene du ønsker at skal stå fremme. Dette skaper et ryddigere uttrykk og gjør det lettere å flytte på tingene når du skal vaske.

Har du begrenset med benkplass på badet er det lurt å holde tingene samlet og nær veggen, slik at du har god plass når du skal gjøre deg klar for dagen eller kvelden. Et tips er å plassere det du bruker mest lett tilgjengelig, da vil tiden på badet både bli raskere og enklere!

Del opp skuffene

Det er så mange småting som kan rote seg vekk i baderomsskuffene. Derfor er det lurt å ha skuffdelere, små oppbevaringskurver som kan skille tingene dine og holde skuffene ryddige. Legg lignende ting sammen, slik som hårtilbehør eller fuktighetskremer, slik at det blir lettere å finne frem til det du trenger. Du kan også gjøre det mer oversiktlig ved å merke oppbevaringen med etiketter for innholdet, som «hårpleie», «hudpleie» og «håndsåpe». Da blir det enkelt for hele familien å finne det de trenger!

Små oppbevaringsbokser og kurver passer utmerket i skuffer. Det er en fordel at de gjennomsiktige, slik at du enkelt kan se innholdet og ha god oversikt. I de aller minste kurvene kan du plassere hårstrikker, hårspenner og hårklyper. I de små oppbevaringsboksene kan du enkelt oppbevare hudpleieprodukter eller kosmetikk. Disse passer også perfekt til å samle neglelakk som har lett for å forsvinne eller havne på de merkeligste stedene i huset.

Mellomstore oppbevaringsbokser passer godt i litt større områder som i hyller, under baderomsbenken eller vasken. Mellomstore bokser kan romme større produkter og gjenstander som hårføner, barbermaskin og andre elektriske artikler. Boksene er også perfekte for å lagre håndklær, vaskekluter og ruller med toalettpapir.

De fleste av våre oppbevaringsbokser er produsert av høykvalitetsmateriale, er enkle å rengjøre og kan resirkuleres som hardplast for gjenvinning og gjenbruk.

Ekstra plass med en tralle og kroker

Har du begrenset med skap- og skuffplass, kan en egen liten tralle til ekstra oppbevaring være en god løsning. Gi alle i husstanden en egen seksjon i trallen slik at alle får oversikt over tingene sine, så unngår du at produkter blir blandet, byttet eller rotet bort. Du kan også utnytte plassen på badet enda mer ved å feste kroker på veggen eller døren, og henge opp håndklær, morgenkåper og klær.

Hold gulvet ryddig med en skittentøyskurv 

Baderomsgulvet er ofte et offer for skitne klær og brukte håndklær. Hold gulvet fritt for rot med en skittentøyskurv stående på badet. Det gjør ryddejobben både rask og effektiv! Hvis du har plass, kan du bruke flere skittentøyskurver for å sortere klær og håndklær før de skal vaskes.