Hvilken 17.mai-sløyfe er din favoritt?

Hva slags sløyfe bruker er du? Liker du en stor og godt synlig 17. mai-sløyfe, eller foretrekker du en liten og diskret variant? Liker du at den blafrer i vinden som et lite flagg, eller at den sitter trygt og tett inntil? Er 17. mai-sløyfe en forbruksvare, eller ønsker du deg en sløyfe du kan bruke år etter år? Finn din favoritt hos Europris – stort utvalg og lave priser, uansett hva slags sløyfe du ønsker deg. Se hele vårt sløyfeutvalg her!

Høyre eller venstre?

Hvor skal sløyfen festes – høyre eller venstre? Gammel skikk og bruk sier at sløyfen skal festes på venstre side – symbolsk nærmest hjertet. Dette gjelder forøvrig alle typer medaljer og utmerkelser. 17. mai-sløyfen skal også sitte litt høyt, over brysthøyde. På dressen sitter den eksempelvis perfekt tre fjerdedeler opp på jakkeslaget.

Sløyfetabbe

Om du skulle komme til å feste din 17. mai-sløyfe feil, kan du trøste deg med at du er i godt selskap. Hennes Majestet Dronning Sonja har gått på en sløyfetabbe ved flere anledninger, og festet sin sløyfe feil, på høyre side. Det er altså mulig selv for den mest erfarne 17. mai-deltaker å gjøre en bommert.

17. mai-sløyfe OG bunad?

17. mai-sløyfe og bunad har strengt tatt ingenting med hverandre og gjøre, og mens mange likevel synes det er like selvsagt med maisløyfe til bunad som til ethvert annet antrekk, finnes det også motstandere som mener sløyfe til bunad blir for mye av det gode. En bunad inneholder som regel allerede nasjonalfargene og gjør dermed sløyfe til et overflødig element som fratar festdrakten oppmerksomhet.

VOFF, VOFF, HURRA!

Ønsker man en 17. mai-sløyfe til hunden, kan man eksempelvis binde en sløyfe selv av våre 17. mai-bånd slik at også den kan pynte seg litt ekstra på den store dagen. Sløyfen kan festes til halsbåndet slik at den sitter trygt uten å forstyrre. Les også våre tips til feiring med hund.

SLØYFE SOM DEKOR?

17. mai-sløyfer kan brukes til så mangt. Har du tenkt på at du kan bruke 17.mai-sløyfer til borddekorasjon? Eller hva med å inviter til champagnefrokost, med en sløyfe til hver på kuverten? 

Start feiringen med en champagnefrokost!

Skal du invitere til en tradisjonell champagnefrokost i år? 17. mai er en eneste stor fest så pass på at dere får en knallstart på dagen med god mat og litt bobler i glasset. Hos Europris får dere alt dere trenger til den ultimate frokosten som servietter, engangsservise, lys og annen bordpynt.