Hund & klær

HOLD HUNDEN VARM

En hund kan fryse like mye som oss mennesker. Og mye pels er ingen varmegaranti. Kombinasjonen av vær, aktivitet og hvor lenge dere skal være ute legger føringene for hvor mye eller lite du bør kle på hunden.

På en kort tur i høyt tempo behøver eksempelvis ikke hunder med mye pels ha dekken, mens hunder med lite pels bør ha et tynt ulldekken uansett.

Det kan det være smart å gå til anskaffelse av både et tykt og et tynt dekken, så kan du variere etter behov.

I BIL

Skal hunden din vente i bilen, må du huske at bilen fort blir kald. I tillegg har hunden begrenset bevegelsesmulighet. Da kan hunden lett fryse. Ha ullpledd tilgjengelig slik at den både kan ha et pledd under seg og et på ryggen.

PÅ TUR

På tur kan hunden fort fryse både på kropp og labber. Så lenge den er i bevegelse holder den seg varm og kan gjerne bruke et litt tynnere dekken. Et tykt dekken vil også kunne hemme bevegelsesfriheten. Har du derimot hunden med på en mer stillestående aktivitet kan et tykkere dekken være godt å ha.

PÅ SKITURER

Skal hunden være med på skitur gå på snø/is, bør du passe på labbene og gjerne bruke en krem eller potesokker. Hunden kan bli såre under føttene akkurat som oss, så sjekk for kutt, sår eller rifter underveis på turen.

TOMMELFINGERREGEL

Kler du selv på deg mye klær, kan gjerne hunden ha et tykt dekken. Kler du på deg lite – enten på grunn av gradestokk eller aktivitet – kan hundens ha tilsvarende tynt dekken.

Du bestemmer! Ikke alle hunder er like mottakelige for dekken. Husk at det er du som bestemmer hva den skal ha på eller ikke.

Ha en trygg og varm tur!