Hund på buss

TA MED HUNDEN PÅ BUSSEN

Det er ingen krav om bruk av sikkerhetsutstyr til hund på rutebuss. Til lengre bussreiser bør du likevel tenke på å gjøre bussturen så behagelig så mulig for hunden. Ta for eksempel med noe den kan ligge på – gjerne noe den kjenner og har brukt før. Da roer de seg oftere fort ned. Har du mulighet for å ta med litt vann og en skål er det fint. Hvis hunden stresser vil den føle seg trøst fordi den peser så mye.

Pass på at hunden har gjort fra seg før den går på bussen. Og gå gjerne en og tur før du skal på – hunden er roligere om den er litt sliten.

Stryk og berolige hunden. Det er også viktig at du er rolig selv. Er ikke hunden vant til barn kan det være smart å sette deg lengst mulig unna. Hunden kan bli svært stresset av ukjente barnelyder som gråt/rop/lek.

SJEKK REGLENE HOS BUSSELSKAPET

Vær obs på at ikke alle busselskaper tillater hund. Sjekk derfor alltid direkte med busselskapet du skal reise med, spesielt hvis du er avhengig av bussen, for eksempel til/fra flyplass. Skal du bytte buss/busselskap underveis på turen, bør du sjekke reglene for hund hos begge selskapene slik at du ikke får deg noen overraskelser.

Som eksempel, følgende busselskaper tillater ikke hunder ombord: Nettbuss (Timeekspressen) og Nor-Way Bussekspress. Mens busselskapene i forbindelse med Ruter# og også Flybussen (§11 Levende dyr) tillater hunder ombord.

Førerhunder og tjenestehunder er selvsagt unntatt regelen.

God tur.