Vedlikehold
For å beskytte grillen og forlenge levetiden, bør den dekkes til med grilltrekk. Skitt og smuss har lett for å brenne seg fast i emaljen, men med et grilltrekk beskytter du mot støv, pollen, vær og vind. Sørg for at grillen er kald og tørr, før du legger over grilltrekket.
Vinterlagring
Før grillen settes bort for vinteren, bør du rengjøre hele grillen. Start med å skrubbe grillristene og innvendige flater på grillen. Like viktig som grillristen, må du huske å rengjøre brennerne, varmefordelingsplater og fettoppsamleren i bunn. Fett og matrester som blir liggende over tid, vil kunne ødelegge lakk og emalje, og føre til at grillen ruster.
Du trenger ikke å oppbevare gassbeholderen innendørs om vinteren. Hvis du likevel ønsker å sette gassen innendørs, bør den oppbevares i en ventilert utebod eller garasje.
Grill ute året rundt
Gassgrillen kan stå ute hele året så lenge man bruker grilltrekk. Mange avslutter grillsesongen altfor tidlig, og har du ikke prøvd å grille om vinteren før, oppfordrer vi deg til å teste dette! Man kan faktisk grille både ribbe, lammekoteletter, lammebog og viltkjøtt, fisk og skalldyr på grillen. Fisk og sjømat er best i de kalde månedene, og maten blir så mye bedre med en god grillsmak!
Husk at rengjøring er like viktig om vinteren, som om sommeren.