Flytt stuen ut med lekre utetepper

Et lekkert uteteppe er deilig å gå på, dekorativt og skaper helhet på uteområdet ditt. Lær mer om valg, bruk og vedlikehold av utetepper i denne artikkelen.

Utetepper skaper den lune innendørsfølelsen på uteområdet

Ved bruk av uteteppe gir du kalde og kjedelige gulv et løft, samtidig som uteplassen får den samme lune følelsen som du har innendørs.

I likhet med et stueteppe, rammer utetepper inn møblene, og skaper lune soner.

Utetepper kommer i ulike størrelser og design, som gjør det enkelt å innrede de ulike sonene slik du ønsker.

Produsert for å tåle høy eksponering av sollys, vind og fuktighet

Utetepper er produsert av polypropylen, som gjør at det både ser og kjennes ut som et gulvteppe. Forskjellen er at utendørstepper tåler sollys, vind og fuktighet. Utetepper blekner ikke i sola, og tørker raskt, noe som gjør at du trygt kan ha det ute hele sesongen uten å bekymre deg for at teppet eller underlaget blir ødelagt.

Beskytter overflatene på uteområdet

Ved bruk av uteteppe eller terrassetepper gir du kalde og kjedelige gulv et løft, samtidig som uteplassen får den samme lune følelsen som du har innendørs. I likhet med et salongteppe, rammer utetepper inn møblene, og skaper lune soner. Utetepper kommer i ulike størrelser og design, som gjør det enkelt å innrede de ulike sonene slik du ønsker.

Enkel rengjøring med hageslange

Utetepper samler opp minimalt med støv, og er superenkle å rengjøre. Bruk hageslangen og spyl lett, eller bruk en børste med lunket såpevann for å fjerne eventuelle flekker. På slutten av sesongen er det lurt å vaske teppet, og la det tørke, før du ruller det sammen for oppbevaring om vinteren.

Velg uteteppe basert på farger og mønster du liker for å skape helhet

Velg uteteppe basert på hvilke farger og mønster du liker. Match gjerne teppet med hagemøbler eller dekorelementer som er gjennomgående på uteplassen
for å skape helhet.

Tenk også over hvor du ønsker å plassere uteteppet, slik at du får riktig størrelse i forhold til hvilken
sone du skal innrede.

Prisforskjeller

Kvalitet og størrelse påvirker prisen på uteteppene. De billigste uteteppene er
produsert med resirkulert polypropylen, men veier mindre og kan blekne av for
mye direkte sollys. Disse egner seg derfor godt på balkongen, i vinterhagen eller på et uteområde hvor de kan ligge
under tak.

Dyrere utetepper er produsert med 100% polypropylen og veier mer. Disse uteteppene er UV-beskyttet og tåler dermed høy eksponering av sollys. Uteteppe Hvaler, Hankø, Søgne og Skjeberg kan derfor ligge ute hele sesongen uten at det blir skadet av harde værforhold.