Dato: 2020

Inspirasjon til stuen

Stuen er ofte hjertet i hjemmet, og stedet vi tilbringer mest tid enten vi får gjester, ser på TV eller slapper av. I denne artikkelen får du et innblikk i høstens interiørnyheter og inspirasjon til hvordan du kan friske opp stuen!

Gi stuen et løft med gardiner

Gardiner tilfører helhet i interiøret, og bidrar til å skape en lun atmosfære til ethvert rom. Ikke bare er gardiner flotte å se på, de har også flere praktiske funksjoner. Med gardiner kan du enkelt ramme inn vinduene, unngå innsyn utenfra og stenge solen ute på vår- og sommerhalvåret! Skap den delikate hotellstilen med gardiner som strekker seg fra tak til gulv, eller gå for den tradisjonelle stilen med korte gardiner som passer bedre i mindre rom.
 

Spar plass med småbord som en del av dekoren

Småbord gjør nytte for seg flere steder i hjemmet, enten du ønsker å sette dem sammen, eller bruke det som avlastningsbord ved siden av sofaen eller lenestolen. Småbord tar liten plass, og gir en ekstra flate for belysning, planter og dekor. De er også perfekte å bruke hvis du ønsker å lage din egen lese- eller strikkekrok!

Alt du trenger for å lage en koselig lesekrok

Det skal ikke så mye til for å lage en myk og behagelig krok hvor du kan lese, strikke eller nyte en kopp kaffe! Alt du trenger er ett eller flere småbord, og en behagelig lenestol med noen flotte pynteputer

Denne superlekre Teddy-lenestolen er kledd i mykt teddystoff med sorte ben. Denne er både lekker å se på, og synke ned i etter en lang dag. 

Forny møblene med pynteputer

Med nye pynteputer og myke pledd kan du enkelt fornye møblene dine, og friske opp stuen uten at det trenger å koste skjorta! Pynteputer bidrar til å skape liv og farge til rommet, samtidig som møblene blir enda mer behagelig å sitte i. 

Miks og match pynteputer i forskjellige farger og mønstre! Et godt tips er å velge noen få pynteputer med mønster, og kombinere disse med flere ensfargede pyntepute i samme fargetone for å skape et moderne uttrykk.

Lag soner med flotte gulvtepper

Gulvtepper tilfører varme og farge til stuen, i tillegg til at de også gjør rommet lunere. Stuetepper kan brukes som et lekkert dekorelement, eller som usynlige rominndelere hvis du ønsker å dele inn stuen. Ved å bruke tepper i ulike farger kan du enkelt og elegant lage soner som skiller spisestuen fra sofagruppen, ramme inn et kontorområde eller skille ut en lese- og strikkekrok.

Skap lun stemning med hyller og lys

Vegghyller bidrar til å skape en god og lun stemning i stuen, og er perfekt for å spare gulvplass! Med en vegghylle kan du gjøre stuen mer personlig og dekorere med levende lys, bøker, pyntegjenstander, små vaser eller kunstige planter. Perfekt hvis du er lei av å ha bilder på veggen, og ønsker å skape et nytt uttrykk i stuen!

Magisk stemning med lys og lykter 

Lykter og tente lys er noe som passer inne og ute året rundt! Etter en lang dag er det ingenting som er hyggeligere enn tente lys og dempet belysning.

Sjekk vårt utvalg av dekorative lykterlysestaker, kronelys, kubbelys, telys og LED-lys her.

Senk skuldrene med skjult oppbevaring

Å kunne oppbevare ting i møbler er populært, og ikke minst praktisk! Møbler med skjult oppbevaring passer like godt i en studenthybel som i en større stue, og kommer i mange utførelser.

En benk eller puff med oppbevaring er svært dekorativt, og fungerer utmerket som ekstra sitteplass når du får gjester. Med skjult oppbevaring i møblene får du ikke bare et dekorativt element inn i stuen, du kan også gjemme unna strikketøy, bøker, pledd og annet rot du ikke ønsker skal ligge fremme.