Oppskrift på eplemuffins

Under får du en eplemuffinsoppskrift som holder til 12 muffinsformer. Denne har eplesyltetøy i midten, noe som gir en god smak og gjør muffinsen ekstra saftige. Eplesyltetøy er også lett å få tak i, eller du kan lage det selv. Du kan selvfølgelig også legge epleskiver i midten, de smaker best hvis du vender dem i sukker og kanel først. Da får du eplekake i muffinsform.

DU TRENGER

125 g mykt smør
125 g sukker
2 stk egg
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
125 g hvetemel

 

2 dl eplesyltetøy

 

SLIK GJØR DU

Sett stekeovnen på 185 ºC

Pisk smør og sukker til en luftig krem.

Visp inn ett og ett egg av gangen.

Rør inn de tørre ingrdiensene.

Fordel røren i 12 muffinsformer.

Legg 1 ts eplesyltetøy på toppen av hver muffins og press det lett nedi.

Stek muffinsene på midterste rille i 15 minutter.

Klikk her for alle våre oppskrifter

MER OM EPLEMUFFINS

På høsten er det overflod av epler i de fleste hager og det er bare å spørre om å få noen av naboen eller noen i nablolaget. De fleste blir glad for at eplene kommer til nytte, slik at de slipper å kaste dem. Hvis du da ikke er så heldig at du har din egen eplehage. I tillegg vil mange matbutikker selge hageepler på høsten.

Eplemuffins er enkelt, godt, og i tillegg veldig populært hos de minste. Muffins er fint å ha i matboksen på turdager, eller som et litt mer mettende alternativ til godteri. Muffins er noe av det enkleste vi kan bake og det slår sjelden feil. I tillegg er de jo så gøy å pynte dem. Dette er noe barna også elsker å være med på.

Varianter av oppskriften

Denne oppskriften kan gjøres med mange forskjellige variabler. Grunnoppskriften blir den samme, men du kan gjøre flere mindre endringer på denne muffinsoppskriften. For eksempel kan du kutte ut sukkeret og tilføre frukt, tilsette kakao og lage sjokolademuffins, droppe epler og lage enkle, lyse muffins. Ha i grønnsaker, ost og skinke, da blir det matmuffins. Disse passer godt til frokost eller i matboksen.

Muffins holder seg saftige og ferske lenge, sammenliknet med brød. De kan også fryses, men det bør gjøres uten dekor. Tenk så kjekt å ha dette i fryseren og bare kunne ta opp kvelden før. Da har du ferske muffins til frokost, til matboksen eller på togturen til jobb. Dette er skikkelig «på farta» mat, som snacks, eller som et større mellommåltid.

Tid for bakst

Å bake muffins er en fin aktivitet for hele familien. Alle kan dekorere sine egne etter steking, så blir det nesten som pepperkakebaking til jul. Når høsten er i anmarsj er det godt å kunne samles på kjøkkenet og gjøre noe sammen. Kok litt kakao, sett på koselig musikk og nyt litt baking med gjengen. Da er det vel lov til å prøvesmake både deig og dekor? Det smaker jo så godt.

Vi spiser mer dessert etter at den store is-perioden er over. Da liker mange å hente frem oppskriftene på gjærbakst igjen, og kanskje lage noen litt tyngre desserter. Før i tiden spiste vi nordmenn dessert hver dag. Det er kanskje en vane vi burde ta frem igjen? Ellers er det nå tid for å bake kaker, kringler, vafler og boller. Høsten er tiden for å nyte de mørke kveldene med noe ekstra godt på tallerkenen.

Vi har det du trenger

Vi har det du trenger av utstyr for en vellykket bakst. Vi har et godt utvalg av både kjøkkenutstyr og servise, slik at du kan dekke et koselig bord. Du kan også servere det du har bakt på lekre fat og i flotte boller. Trenger du noen nye kopper til te, kakao eller kaffe, har vi et flott utvalg av dette også.

Hos oss får du også flere forskjellige muffinsformer. De som passer til barneselskapet med sterke farger og dekor, eller former som har et roligere og litt mer delikat uttrykk. Runde eller firkantede, store eller små, valget er ditt.

Dekorerer du de søte muffinsene med søtsaker og en type krem, kan du servere lekre cupcakes til venninnegjengen. Legger du kremen på med en kremsprøyte i tillegg, vil resultatet se strålende ut. Du vil bli overrasket over hvor fint det blir og hvor enkelt det er. Ta i litt konditorfarge og kremen blir til en drøm i rosa, turkis eller gult. På toppen av dette legger du litt forskjellig kakedekor, og du har plutselig blitt en proff konditor.

Som du skjønner har muffins uante muligheter og det er bare din fantasi som bestemmer. Søtt eller sunt, praktisk eller overdådig, det er helt opp til deg. Stek muffinsene i midten av ovnen. Avkjøl på rist og oppbevar de i poser etter at de har blitt kalde. Denne oppskriften på muffins holder til 12 stk.

FRØKEN HOLM

Elisabeth Holm, Sarpsborgs bakerdronning også kjent som Frøken Holm fra TV-programmet «Kakekrigen» vil i tiden fremover være å se på europris.no. Oppskriften på denne siden er selvfølgelig fra Frøken Holm.