Krabbefiske

Alt du trenger for å fiske strandkrabbe

Krabbefiske er en hyggelig aktivitet for hele familien og barn elsker det! Det er både gøy og spennende, men også en fin måte å lære om natur og dyreliv. Hos Europris finner du alt til sommerens krabbefiske, spesielt tilpasset barn – enten det blir fiske fra fjæra eller bryggekanten.


Dersom du ønsker du å lese mer om å fiske krabber med krabbegarn finner du dette her >>
Og mer om å tilberede krabber med vår krabbekoker her >>

Krabbesnøre og klyper

Morsomt og fargerikt krabbesnøre som er lett å bruke og tvinne opp for små hender. Krabbesnøret består av en skumplate med et kraftig snøre og klype i enden til å feste agnet (blåskjell er krabbens favoritt!). Her er det duket for timevis med underholdning og spenning for små krabater.

 

Krabbefanger

En krabbefanger er en snill måte å fange krabber på. På samme måte som med håv kan man i tillegg fiske flere samtidig! Sett på agn (snegler eller blåskjell), senk til bunnen og vent. En krabbefanger sysselsetter barna i timevis, og det et ekstra spennende å se krabbene gå oppi.

Mini krabbeteine

Mini krabbeteine for mini krabbefiskere. Gøy og dyrevennlig fiskeutstyr for nysgjerrige småfolk. Her kan man gjerne bruke ulikt agn, så blir det ekstra spennende å følge med på hva som kommer for å spise. I en krabbeteine kan det fort komme andre nysgjerrige arter.

Krabbefiskestang

Krabbefiskestang for små krabbefiskere. Med denne fiskestangen kan det fiskes strandkrabbe både i fjæra og fra bryggekanten. Fiskestangen har et sterkt snøre og klype ytterst for enkelt feste av agn. Byttes snøret ut med line kan den brukes til pilking på vinterstid.

Redningsvest til barn

Husk redningsvest til barn! Barn bør alltid ha på redningsvest/flytevest i nærheten av vann. Spesielt de minste barna som ikke kan svømme bør ha redningsvest fremfor flytevest. Med rett utsyr kan barna kose seg, og foreldre senke skuldrene.

Skal du fiske krabber i sommer har vi noen enkle regler som gjør fisket bedre. Pass på at vannet krabbene legges i ikke er for varmt – da kan krabbene dø. Slipp krabbene tilbake i vannet når leken er over og ikke knekk klørne. Ønsker dere alle et "skitt krabbefiske"!