Slik vasker du hendene ordentlig

Det er fortsatt viktig at du vasker hendene dine godt og ofte. Håndvask er nemlig den mest effektive måten for deg å beskytte deg selv og andre på, og for å forhindre spredning av virus. Hendene dine kommer i kontakt med omtrent 600 000 forskjellige bakterietyper hver dag. Selv om ikke alle disse er skadelige, er det viktig at du holder hendene dine rene ved å vaske dem regelmessig med håndsåpe gjennom dagen.

 

 

Spredning av virus

Virus og bakterier spres ofte gjennom menneskelig kontakt, som når du kysser, klemmer eller håndhilser på noen. De kan også spre seg når du hoster og nyser, eller ved at du berører forurensede overflater. For å unngå å bli syk, er det mest effektive du kan gjøre å vaske hendene dine regelmessig. Hvis ikke du har tilgang på såpe, kan håndsprit være et midlertidig alternativ. I tillegg er det smart å unngå å ta deg i ansiktet eller rundt munnen før hendene dine er godt vasket.

Slik vasker du hendene

Trinn 1: Start med å fukte hendene med friskt, varmt vann fra en kran og påfør nok såpe til å dekke begge hendene dine helt.

 

Trinn 2: Gni hendene dine sammen, og bruk deretter den ene hånden din til å gni baksiden av den andre hånden din med såpe.

Trinn 3: Rengjør mellom fingrene og gjenta deretter på den andre siden.

Trinn 4: Fortsett å gni hendene dine sammen og rengjør mellom fingrene, før du gnir fingrene dine på håndflatene.

Trinn 5: Gni deretter tommelen din med den andre hånden, og gjør det samme med den andre tommelen.

Trinn 6: Gni til slutt fingertuppene på håndflaten, gjenta med den andre hånden og skyll med varmt vann. Hele denne prosessen bør du bruke omtrent 40-60 sekunder på.

Trinn 7: Tørk hendene dine grundig med et håndkle eller tørkepapir, spesielt hvis du er utenfor hjemmet ditt.

Vask hendene regelmessig

Vask hendene dine regelmessig gjennom dagen, spesielt før du spiser, lager mat, etter toalettbesøk, etter du har hostet, nyst eller snytt deg, etter berøring av dyr, og etter bruk av offentlig transport.

Pass på at du vasker hendene dine i 40-60 sekunder for å sikre at de blir helt rene. Det er vanlig å glemme fingertuppene, området under neglene, håndflater og tomlene når man vasker hendene. Husk derfor på å vaske hendene dine grundig.

Hvis du ikke har tilgang til såpe og vann, kan du ha med deg en hånddesinfeksjon slik at du kan holde hendene rene i mellomtiden.

Hva slags håndsåpe bør du bruke?

Hvilken håndsåpe du bruker handler først og fremst om preferanse. Det finnes et bredt utvalg av teksturer, dufter og ingredienser. Her er noen fakta som kan hjelpe deg å velge en håndsåpe som passer for deg:

 

- Flytende såper er ofte mer hygieniske og praktiske, ettersom de gjerne kommer i pumpeflasker. De passer spesielt godt for sensitive hudtyper siden de skummer rikelig og vanligvis har et lavt pH-nivå, noe som gjør dem milde og fuktighetsgivende.

- Skumsåper er ideelle for familier og travle hjem, da det krever mindre produktmengde for å skumme godt.

- Såpestykker kommer ofte i mer miljøvennlig emballasje og varer lengre enn flytende såper. Det er imidlertid best å bruke dem hjemme, da det kan være uhygienisk å dele et såpestykke med mange mennesker.

 

Det er en god idé å velge en håndsåpe med fuktighetsgivende egenskaper for å holde hendene myke. De rengjørende ingrediensene i håndsåpen kan nemlig vaske bort oljer og skade den beskyttende barrieren på huden, noe som kan etterlate hendene tørre og irriterte.

Palmolive pleier og beskytter hendene dine

Oppdag et utvalg av Palmolives mest ettertraktede håndsåper hos Europris. Vi anbefaler spesielt Palmolive Hygiene Plus Sensitive håndsåpe. Denne håndsåpen inneholder en naturlig antibakteriell ingrediens som beskytter hendene dine og etterlater de hygienisk rene. I tillegg er den beriket med fuktighetsgivende ingredienser og er dermatologisk testet.