Publisert: 7. mars 2024
|
Oppdatert: 11. juni 2024
Versjonen av nettleser du benytter for å se europris.no er utdatert og støttes dessverre ikke av våre nettsider. Siden nettleseren ikke lenger følges opp av sin utgiver, vil flere av funksjonene på våre nettsider ikke fungere.
Vi anbefaler at du oppgraderer (eller bytter ut) din nettleser for å få den beste opplevelsen på våre nettsider.
Stekepannen er uten tvil en kjent og kjær favoritt på kjøkkenet som brukes til nesten alt. Det er en investering du ønsker å ha så lenge som mulig, og derfor må du sørge for at den blir behandlet riktig. Her får du 3 enkle tips til hvordan du tar vare på stekepannen din.
1. Vask stekepannen for hånd
For å gi den et langt liv må den vaskes for hånd. Start med å skylle den i varmt vann for å løsne opp i fett og matrester. Da unngår du også å måtte skrubbe hardt for å få pannen ordentlig ren.
Vask bort de siste matrestene med en myk svamp og litt såpe. Bruk det fremfor en oppvaskbørste om mulig, det er fordi svampen er mer skånsom mot overflatene.
Mange av oss stabler stekepanner og kasseroller oppå hverandre for å spare plass på kjøkkenet. For å forhindre riper og skader er det lurt å legge en stekepannebeskytter mellom hvert lag. Dette bevarer overflatene og holder stekepannen din fin lenger.
Velg kjøkkenredskaper laget av silikon, plast eller tre når du lager mat i stekepannen. Dette er for at du skal unngå riper på belegget, som lett kan oppstå ved bruk av metallredskaper. Bruker du mykere materialer beskytter du belegget og forlenger levetiden.