Derfor bør du velge en myk tannbørste

Du finner et bredt utvalg av tannbørster på markedet, i forskjellige former, størrelser og farger. Det kan være vanskelig å vite hva du skal velge, derfor vi gir deg våre beste tips for hvordan du kan velge riktig tannbørste for deg.

Myk eller hard tannbørste?

De fleste tannhelsepersonell anbefaler en myk tannbørste. En myk børste er mer skånsom mot både tenner og tannkjøtt, og er effektiv for å fjerne plakk og matrester uten å skade. Husk, hard børsting kan forårsake mer skade enn nytte, og kan lede til pusseskader. Myke tannbørster, kombinert med skånsom børsteteknikk, er derfor det beste valget.

Andre ting du bør tenke på når du velger tannbørste

Det er smart å velge en tannbørste med et lite hode. Dette er fordi den lettere kommer frem til alle områdene i munnen, inkludert bak tennene som kan være vanskelig å komme til.

Når det gjelder andre egenskaper kan du velge den typen som passer best for deg. Tykt eller tynt skaft, spist eller rektangulært hode, grå eller rød farge - velg det du trives best med.

Hvor lenge kan du bruke tannbørsten din?

En god tommelfingerregel er å bytte tannbørste hver tredje måned, eller når børstehårene begynner å bli slitt. Slitte børster gir ikke optimal rengjøring. I tillegg bør du vurdere å bytte ut tannbørsten etter du har vært syk da det kan samle seg bakterier børsten. Et tips er å ha en pakke med flere tannbørster, så har du alltid en ekstra når du trenger å bytte ut den gamle.

Optimal børsteteknikk

Det er like viktig å pusse tennene på riktig måte og ofte nok, som det er å velge riktig tannbørste. Her er noen råd for optimal tannpuss.

- Puss tennene to ganger daglig; om morgenen rett etter du står opp, og om kvelden etter siste måltid.

- En effektiv tannpuss varer i 2 minutter. De aller fleste pusser ikke tennene så lenge - prøv å ta tiden selv. Det kan være du blir overrasket over hvor lenge 2 minutter faktisk er!

- Husk at alle de 28 - 32 tennene dine har fem flater. Vær nøye med å pusse hver krik og krok, inkludert de bakerste tennene og langs tannkjøttkanten.

- Bruk gjerne en tungebørste for å rense tungens overflate, det kan hjelpe med å fjerne dårlig ånde og vond smak i munnen.