Dekk et naturinspirert julebord

Har du noen gang tenkt på å bringe litt av den norske vinteridyllen rett inn i stuen? I år tar vi naturen inn til jul og blander den med en dose nostalgi for å skape et unikt og koselig julebord.

Tradisjon møter natur

Når tradisjonelle julefarger settes sammen med naturens fargepalett, skjer det noe interessant. Den tradisjonelle fargepaletten, som legger vekt på rødt, grønt, hvitt og grått, får et friskt pust med de naturinspirerte jordfarger og dype grønntoner. Et snev av rødt og grått holder på den kjente julestemningen, men i en dempet og subtil form. Dette gir et mykere, men likevel festlig uttrykk.

Begynn med det grunnleggende

Tenk på naturlige materialer når du dekorerer årets julebord. En duk i lin eller bomull gir en flott og nøytral base. Har du en fin trebordplate? La den synes! Bordbrikker i rødt eller naturfarge er et lekkert tilskudd som komplementerer den nøytrale basen.

 

Dekorer med grener

Se deg rundt og tenk på det som vokser i nærheten. Bruk en naturtro girlander av gran, eller plukk noen fine grener fra gran- eller furutrær. Legg det i midten av bordet som en naturlig bordløper, og husk, litt "villhet" i oppsettet er bare sjarmerende. Dette gir en umiddelbar koselig følelse.

Bruk gammel og ny pynt

Bevar den nostalgiske julefølelsen fra barndommens julefeiring, pynt med et par gamle julekuler eller andre kjære pyntegjenstander. For husk at pynt også har sin plass på bordet.

Plasser små dekortrær, eller julefigurer av dyr og nisser rundt på bordet. Det gir en moderne vri som passer godt sammen med det tradisjonelle. For en ekstra spesiell julestemning kan du ta i bruk et gammelt servise og kombinere det med moderne drikkeglass. På den måten får bordet en unik og personlig vri.

Mat som bordpynt

Hva med å bruke tørket eple eller diverse nøtter som pynt? Dette er både kreativt og spiselig, i tilfelle noen skulle bli småsultne før maten. Tørkede epler og appelsiner gir også en deilig aroma rundt bordet.

Bruk lys på bordet

Lys er selve stjernen på julehimmelen når det kommer til borddekking. Kombiner levende lys med LED-lys for en stemningsfull atmosfære. Telys plassert i små glasslykter skaper en lun og tradisjonell følelse, mens LED-lys er brannsikkert og kan plasseres som du ønsker blant dekor og grener.

Ved å blande det tradisjonelle med det naturlige skaper du et minneverdig julebord. Du trenger ikke reise lenger enn til nærmeste skog eller Europris butikk for å finne den perfekte pynten.