Melamin & plast til bordet

Trenger du nytt servise til piknik, båt eller hytta som ikke knuser og er enkelt å rengjøre? Melamin er et lett og solid materiale som egner ser perfekt til borddekking på hytta eller i båten. Siden det er uknuselig er det perfekt å ta med når du skal på piknik i parken! Kombiner gjerne melamin servise med plast servise og du får et lett og praktisk sett du enkelt kan ta med deg ut uten bekymringer.

ALT DU TRENGER FOR Å DEKORERE OG DEKKE BORDET

Uansett stil kan du finne alt du trenger til en fin borddekking hos Europris – både borddekking til hverdags og fest. Fra duker og bordbrikker til servietter, bestikk og servise, kopper og glass i alle varianter, mugger, fat og boller. Ikke minst stearinlys i massevis av varianter og flotte lysestaker. Se også gjerne på våre sider om borddekorasjon. Kom i butikk eller sjekk nettsidene våre og la deg inspirere!

PEN OG PRAKTISK BORDDEKKING

Det kan være lurt å tenke praktisk når man skal være utendørs. Voksduker og teflonduker kommer i mange fine farger og ulike mønster, er nærmest immune mot flekker, ketchupfingre og søl, og tåler både skurekrem og en runde i vaskemaskin. Velger du servise i melamin eller plast er du også sikret mot knuste kopper og tallerkener. Europris har mange ulike sett med fine, sommerlige motiver som pynter opp på bordet.

MELAMIN SOM BARNESERVISE - DEKK TIL FEST FOR BARN

Med små barn på besøk, eller om du skal dekke til bursdag, er melamin et praktisk alternativ til engangsservise. Melamin kommer i mange muntre farger som lager feststemning på bordet nærmest umiddelbart.

MELAMIN – TÅLER EN STØYT

Melamin er en hard, herdet plast som tåler mye og ikke knuser. Det er solid og lett og derfor både et praktisk og populært valg til utendørs bruk eller når det er fare for at ting kan gå i bakken eller knuse.

NB! Melamin kan deformeres dersom det utsettes for temperaturer over 70 grader. Bruker du varmeskap, la ikek serviset stå mer enn to timer. Ikke bruk melamin i mikrobølgeovn. Melamin kan ellers vaskes i oppvaskmaskin så lenge du overholder grense for varme og tid.

3 BUD FOR ET STIVPYNTET FESTBORD

Det finnes ingen oppskrift på et vellykket festbord, men skal du dekke for en spesiell anledning som bryllup, konfirmasjon eller dåp, kan det kanskje passe med litt mer tradisjonell borddekking enn vanlig. Finn frem linjalen om du vil være ekstra pirkete!

Velg gjerne et fargetema (f.eks. blå /rosa til dåp eller rød og grønn til jul) som du diskret kan la gå igjen i blomsterdekorasjoner, lys, sløyfer, bordkort osv)

1. Kuvert: Kuverten er alt gjestene trenger til måltidet, dvs: tallerkener, bestikk, glass og serviett. Bruker du dekketallerkener skal de stå 1,5 cm fra bordkanten. Bruker du kun middagstallerken skal den stå 3 cm fra bordkanten. Asjetter til brød, salat eller annet skal på venstre side av hovedtallerkenene.

2. Bestikk: Er det flere retter skal bestikket ligge i den rekkefølgen det skal brukes, m.a.o; bestikk til forrett ytterst. Knivbladet skal ligge vendt inn mot tallerkenen. Bestikk til dessert skal ligge vannrett over tallerkenen med håndtaket mot høyre.

3. Glass: Glass skal stå på linje litt til høyre for serviset og – på samme måte som bestikket – i den rekkefølgen de skal brukes: Glass til forrett ytterst til høyre i rekken osv. innover. Vannglass skal helt til høyre for de øvrige glassene, litt lenger bak så det er lett tilgjengelig.

SLIK FÅR DU UFORMELLE OG PERSONLIGE FESTBORD

Det krever ikke all verden av hverken innkjøp eller planlegging å få til et fint festbord. Til familie- og vennemiddagene er det både hyggelig og lunt med et uformelt preg. Ta en titt i skapene og bruk det du har. Har du et kjøkken med plass til alle gjestene, er det med på å sette en uformell ramme på anledningen.

 

Duk er alltid et bra utgangspunkt for et festbord. Er duken av lin behøver du heller ikke stryke den – skrukker og lin er en god match som gir et levende og naturlig inntrykk.

 

Borddekor som telys og kubbelys eller lysestaker gir en lun og høytidelig stemning på én gang. Bruk gjerne høye og lave lysestaker om hverandre – det tilfører dynamikk og særpreg.

 

Blomster gjør seg alltid fint på et festbord. Har du glemt å kjøpe blomster eller har ikke vaser nok? Plukk med deg noen markblomster, eller gjenbruk en bukett du allerede har. Bruk vann- eller vinglass som vaser. Du kan også legge blomstene rett på duken.

 

Farger er fint til å underbygge tema eller sesong. Eksempelvis er rosa og blå ofte brukt i dåp, på samme måte som rød og grønn er favoritter rundt juletider. Bruk farger i detaljer som lys og blomster eller annen bordpynt. Alternativt kan du gå for en fargerik duk og roligere detaljer.