Julens lune og nedtonte stemning er over. Nå skal det nye året møtes med glitter og stas.

Her er Gyri, vår interiørstylist, sine beste tips til hvordan du pynter et flott bord, til både små og store, enkle og forseggjorte nyttårsfeiringer.

Forenkling

Mens juledekor handler om å skape hygge, kos og varme, vil man på nyttårsbordet skape opplevelsen av å begynne med blanke ark.

Det kan være lurt å gå for en nøytral fargepalett, og holde seg unna typiske julefarger.

En hvit eller mørk duk, er et godt utgangspunkt. Gå gjerne for en minimalistisk pyntestil, hvor dekorelementene får skinne.

Du kan fortsatt bruke levende lys, men velg nøytrale farger.

Bruk gjerne blomster på bordet, men styr unna voldsomme blomsteroppsatser. Generelt bør du tenke færre og enklere dekorelementer, enn det som er typisk for julen.

Wow-effekten (glitter, ballonger, blikkfang)

Selv om vi snakker om en nedtonet stil på nyttårsbordet, kan du fortsatt skape høy wow-faktor.

Vær gjerne raus med glitter og uvanlige elementer, som for eksempel ballonger.

Vær oppmerksom på hvor du trekker blikket til gjestene, og ikke skap konkurrende elementer.

Fokuser heller på detaljene.

Det kan være bordkort, skrevet for hånd med gullpenn, eller at kronelysene er samme farge som lysestakene.

Dette er ting man ikke legger merke til ved første øyekast, men som bidrar til å løfte inntrykket av bordet.

Har du en flott champagnekjøler, er dette anledningen for å ta den frem, og la den skinne som en del av dekoret.

Sett den gjerne på enden av bordet, enten med drikke i (f.eks brus eller cider), eller fylt med blomster.

Sarte naturelementer

Bruk gjerne grønne elementer på bordet, servietten eller tallerkenen, men styr unna grove teksturer som granbar og kongler. Bruk heller eukalyptus. Det gir også en fin, nøytral lukt på bordet.

Tommelfingerregelen er å bruke blomster og pynt med kalde undertoner.

Borddekking

Dekk på med nok tallerkener og bestikk til hver rett.

Skal du servere brød til maten skal denne egentlig ligge på en asjett til venstre for kuverten, men det er lov å ta litt kreativ grep slik vi har gjort i bildet under.

Det samme kan du gjøre med bestikket. Dander det pent oppå tallerkenen, eller pakk det pent inn i servietten.

Da oppleves alle de ulike elementene som gjennomtenkte. Dekk gjerne på med tre drikkeglass til hver person, og la de ubrukte stå gjennom kvelden, både som dekor og som ekstra glass til de som bytter drikke.

Da gjenstår det bare å invitere til bords!