Slik pynter du det perfekte nyttårsbordet

- For små og store feiringer

Nå er tiden inne for å pakke bort julens koselige og lune stemning. Det nye året banker på døren, og det fortjener å bli møtt med glitter og stas. Her får du våre beste tips til hvordan du pynter et flott bord, til både små og store, enkle og forseggjorte nyttårsfeiringer.

Enkel og elegant borddekking

Mens julen er tid for kos og varme, byr nyttår på nye muligheter og en frisk start. For et lett og elegant nyttårsbord må du holde deg til en nøytral fargepalett, og holde deg unna typiske julefarger. Bruk en hvit eller mørk duk som utgangspunkt, og som lar enkle dekorelementer skinne. Du kan fint bruke levende lys eller LED-lys, men husk på den nøytrale fargepaletten. Skal du dekorere med blomster på bordet må du holde det subtilt og unngå overdådige blomsteroppsatser.

Wow-effekten!

Nyttårsbordet kan også skape høy wow-faktor dersom du ønsker å gå bort fra den nedtonet stilen. Vær raus med glitrende detaljer og overraskende elementer som ballonger for å skape en følelse av fest og moro. Husk likevel at fokuset skal være på bordet, da det er der detaljene teller.

Lag bordkort skrevet med gullpenn, eller bruk kronelys og lysestaker i samme farge. Dette er ting man ikke legger merke til ved første øyekast, men som bidrar til å løfte inntrykket av bordet. Har du en flott champagnekjøler, er dette anledningen for å ta den frem, og la den skinne som en del av dekoren. Sett den gjerne på enden av bordet, fylt med enten drikke eller blomster som et lekkert midtpunkt.

Myke naturelementer

Bruk grønne naturelementer med myke teksturer, slikt som eukalyptus for en fin touch og en behagelig duft. Styr unna grove teksturer som granbar og kongler. En tommelfingerregel er å bruke planter og dekorasjoner med kaldere undertoner for å skape en harmonisk atmosfære. Som et alternativ til ekte naturelementer kan du fint plassere naturinspirerte servietter på eller ved siden av tallerkenene. 

Kreativ borddekking

Hva med å gi borddekkingen en spennende vri? Bruk fargerike eller mønstrede servietter som blikkfang, men sørg for at de passer til resten av fargetemaet for å unngå et rotete utseende. Bruk serviettene på en unik måte, for eksempel ved å pakke bestikket inn i dem, eller ved å brette dem til elegante vifter. Enkle, fargerike blomster i små vaser eller mindre drikkeglass gir et lekent uttrykk. Eller hva med å plassere en liten dekorativ figur oppå tallerkenene? Disse små, men kretive detaljene skaper en unik og minneverdig opplevelse.

Da er det bare å ønske gjestene velkommen til bords!