Oppskrift på sirupsnipper

En tradisjonsrik klassiker med deilig kryddersmak og mandelpynt på toppen. Sirupsnippen har alltid en sikker pall-plassering blant de 7 slagene til jul. Herlig løvtynn og knasende sprø med lang holdbarhet.

Se alle våre oppskrifter på julebakst

DU TRENGER

60 g sukker
100 g sirup
1/2 dl kremfløte
60 g smør
1 eggeplomme
1/4 ts ingefær, malt
1/2 ts pepper
3/4 ts natron
250 g hvetemel
100 g mandler, skåldede

SLIK GJØR DU

Kok opp sirup, sukker og fløte. Hell røren over smøret og rør til smøret er smeltet. Ha i eggeplommene, og avkjøl blandingen til den er lunken. Sikt litt av melet sammen med krydderet og natron. Bland det i røren.

Sikt mer mel i røren til deigen er såpass fast at den kan eltes jevn. Dekk til deigen, og la den stå kaldt til neste dag.

Ta små emner av deigen, og kjevl til ganske tynne leiver. Ikke bruk for mye mel til utbakingen. Løst mel på leiven gjør at kakene kan bli grå. Skjær ut snipper med en bakkelspore. Legg en halv skåldet mandel på hver kake. Legg kakene med snittflaten ned like før stekingen.

Legg kakene på en stekeplate, smurt eller med bakepapir. Stekes i ovnen på midterste rille ved 180 ºC i 8-10 minutter til de er gyllenbrune. Avkjøles flatt på rist.