Vår hundeekspert: Ane Gerotti

Det sies at hunden er menneskets beste venn, men alle vennskap krever både innsats, omtanke og hardt arbeid.

Ane er utdannet hundeinstruktør og adferdsanalytiker med en bachelorgrad i læringspsykologi fra OsloMet. Hun gjennomfører egne kurs hvor hun i tillegg til søkskurs, hjelper hundeeiere med å få den beste mulige hverdagen sammen med sin hund. Samtidig lærer hun eiere hvordan de kan møte hundens behov i en travel hverdag og ordne opp i uønsket atferd.

Ane jobber utelukkende med positive treningsmetoder, og er opptatt av å fremme positiv hundetrening, mental stimulering og utvikle forholdet mellom hund og eier.

Anes topp 3 tips til alle hundeeiere:

1. Prioriter hunden i hverdagen; alle hunder trenger fysisk og mental stimuli for å leve et godt liv. En hund med et beriket liv som får sine behov dekket vil også sjeldnere utvikle problematferd.

2. Alltid ha godbiter med på tur, du vet aldri når du trenger det. Et tips er å strø noen rundt på en lekeplass eller gressplen, og la hunden søke etter de - rask mental aktivisering!

3. Søk hjelp før problemet er blitt for stort og uoverkommelig. Jo raskere et nytt problem blir tatt tak i - jo enklere er det å få orden på det.