Julelys ute (Systemlys)

Raskt, trygg og enkel julebelysning - Systemlys er enkelt fortalt en serie skjøteledninger som går i alle retninger, og så langt du selv ønsker. Systemlys er raskt, trygt og enkelt, og krever ingen forkunnskaper for å lykkes. Systemlys er et godt valg når du ønsker deg julelys utendørs.

Systemlys – utendørs julebelysning satt i system

Lys er mørketidens største stemningsskaper og julens aller viktigste ingrediens. Stadig flere velger å pynte til jul også utendørs, og det er ikke lenger uvanlig å se lysdekorerte husfasader og hager fulle av blinkende trær. Hos Europris finner du et stort og variert utvalg julebelysning du kan tilpasse etter akkurat dine ønsker og behov. Er du usikker på hva du trenger hjelper vi deg gjerne – våre varehus har dyktige lysansvarlige på plass hele julen.

Étt støpsel – 1200 lys!

Skap ditt helt egne eventyrland med julebelysning i hagen! Med kun ett støpsel kan du lyssette huset, balkongen, garasjen, gjerdet, busker og trær – her velger du selv hvor dristig eller nøktern du ønsker å være. Du finner alt du trenger til montering hos Europris; både startsett, adapter, ledninger, overganger, forgrenere, ulike splittere og koblingssystemer. Alt du trenger selv er en stikkontakt.

Hvordan bruke Systemlys?

Slik gjør du:

 1. Finn ut hva du skal belyse.
 2. Mål avstanden i de ulike retningene ut ifra punktet der støpselet/stikkontakten er.
 3. Slik finner du ut hvor mange meter ledning /forlengere og forgrenere du trenger.
 4. Sett sammen lysene på bakken, så du er sikker på at koblingene blir riktig, så henger du de opp f.eks under taket - hvis du har istapper.
 5. Koble sammen og slå på!

Utendørs belysning skal være CE og IP-merket!

Når du handler julelys hos Europris kan du være 100% trygg. All utendørs julebelysning (og elektrisk utstyr generelt) som selges av oss tilfredsstiller EØS sikkerhetskrav. Se etter de to godkjenningsmerkene CE (for elektrisk utstyr) og IP (kapslingsgrad mot inntrengning av vann).

Nå tennes tusen LED-lys

Europris har alt du trenger til montering av din utendørs julebelysning. Her finner du både både startsett, adapter, transformator, ledninger, overganger, forgrenere, splittere og koblingssystemer etter behov. Alt du trenger selv er en stikkontakt. Er du usikker på hva du trenger kan du spørre oss. All vår julebelysning til utendørs bruk er LED. Det er flere fordeler med dette:

1. LED-belysning tåler kulde/fuktighet (mao norske temperaturer og vintervær) svært godt

2. LED bruker svært lite strøm og gir dermed liten belastningen på strømnettet, regningen og miljøet

3. LED tåler tåler vibrasjoner godt

4. LED har lang levetid og avgir lite varme

Snøstjerner

Lag din egen stjernehimmel! Disse forseggjorte og nydelige snøstjernene lager god stemning og setter prikken over i´en uansett hvor de henger. Enkel montering/kobling. Varmhvitt lys.

Snøfnugg

Det snør, det snør, tiddeli bom – la det lave ned med disse dekorative og stemningsfulle snøfnuggene som ikke bare er pene å se på, men også skaper deilig julestemning. Fås i ulike størrelser med justerbar blinkemodus. Enkel montering/kobling. Varmhvitt lys.

Lyskjede, tradisjonelle lys

Allsidige, stemningsskapende og bittesmå lyspunkt som blinker like vakkert hvor enn de brukes. Nydelige til å definere endevegger, ramme inn vinduene eller døren, men også flotte surret rundt stolper og rekkverk eller flettet gjennom nettingen i gjerder o.l. Fås i flere lengder og kan stilles inn på ulik blinkemodus. Opptil 12000 lys. Enkel montering/kobling.

Kulekjede/snøballer

Som perler på en snor – morsomme og dekorative snøballer som passer perfekt med sesongen. Kjempemorsomme som alternative lys på juletreet, eller surr dem rundt busken og forvandle den til en ekte lyslykt. Enkel montering/kobling. Varmhvitt lys.

Istapper

Morsomme istapper på snor. Gjør seg ekstra godt på rekkverk og der istapper naturlig ville hengende fra kanter. Enkel montering/kobling. Varmhvitt lys.

Lysrep

Lysrepet er et LED-rør med lys som er veldig anvendelig og dekorativt i alle sammenhenger. Det kan enkelt formes etter behov og brukes overalt. Legg det langs lister og hustak, surr det rundt stolper, busker og rekkverk. Varmhvitt lys.

Brannsikker og trygg utendørs julebelysning

Elektrisitet, vann og fuktighet er ikke gode venner. Men er du påpasselig med å bruke riktig og godkjent utstyr på julebelysningen som brukes utendørs unngår du uhell og tilløp til farlige situasjoner som kortslutninger, sikringer som går, og i verste fall brann.

 • Utendørs julebelysning skal være både CE og IP-merket (minstekrav IP44). Dette er internasjonale godkjenningmerker for hhv elektriske og utendørs elektriske artikler.
 • Monterte stikkontakter på vegg skal ha lokk.
 • Sørg for at ledninger og kontakter har skrufatning eller vanntette kapslinger.
 • Kontaktmateriell og utstyr skal være av gummi.
 • Pass på at ledninger og utstyr ikke ligger i veien for snøfresere, dyr eller barn som leker. Ledninger er vanskelige å se i mørket.
 • LED-lys tåler fuktighet bedre enn andre pærer, bruker mindre strøm og er mer robuste.