Slik gjør du
Kok havregrøt av havregryn og vann, så lar du den avkjøle seg litt.
Mål opp mel til skålding og ha dette i en bolle. Hell over kokende vann og rør sammen. La dette stå i cirka 30 minutter.
Kok opp helmelken i en litt stor gryte og rør havregrøten ut i denne. Når melkeblandingen er jevn, rører du inn skåldingen og saltet. Så tilsetter du hvetemel til deigen ikke er klissete mer. Tilsett så lite hvetemel som mulig, men likevel nok til at deigen samler seg.
Bland grov sammalt hvete og grov sammalt rug sammen til utbakingsmel i en liten bolle.
Del deigen opp i passe emner, og kjevle ut leivene så tynt du klarer – uten at de går i stykker.
Stek flatbrødene dine i stekepanne med slipp-belegg på middels varme, på nest høyeste temperatur på steketakke eller midt i stekeovnen på 220 – 225 ºC.