Jord, bark, gjødsel og kalk

Et flott blomsterbed begynner med skikkelig jord og god gjødsel. Sjekk utvalget av gjødsel, bark og kalk. Sliter du med mose og ugress, har Europris mosefjerner og plenrens. Europris er din hagepartner nummer 1. Sjekk også ut det øvrige tilbudet innen produkter til hagen og uteområdene.

God kvalitet på jord og bark fra Europris

Er du klar for å få nabolaget fineste hage som holder seg hele sesongen? Lei av at alle andre har grønnere fingre enn deg? Europris har det du trenger for å lykkes, og vi hjelper deg mer enn gjerne med å finne ut av hva som er de rette valgene for deg. Om du vil starte i det små med noen få prosjekter eller ta en fullstendig renovering av hagen og uteplassen, er Europris din hagepartner nummer 1.

Få fart i gressplenen – Mål PH-verdi av jord og fjerning av mose

Etter en lang høst og vinter med mye nedbør og frost, har plenen fått kjørt seg og det kan være den trenger litt hjelp med å komme i gang for sesongen. Har vinteren vært mild, kan det være at mosen har fått litt ekstra tak - men fortvil ikke, det finnes håp. Vi anbefaler at du tar en pH-måling av jorden eller underlaget til gresset, for så å vurdere om du skal kalke eller ei. PH-verdien bør ligge et sted mellom 5 og 6, da trives gresset best og mosen minst. Det finnes ulike verktøy for å fjerne mose, men om mosen har tatt over plenen din kan det være et alternativ å fjerne alt av mose før du sår nytt gress med frø som passer til underlaget og bruk. Skal du kalke anbefaler vi at du gjør det når det regner, og evt vanner i tillegg om regnskuren er beskjeden. Etter en runde med kalk kan det være behov for litt næring i form av gjødsel, men det er ikke sikkert du trenger dette.

Bark og dekkbark - Lei av ugress og luking?

Dekkbark har flere bruksområder, og kan løfte helhetsinntrykket av hagen din flere hakk. Dekkbark kan brukes i potter, blomsterbed, skråninger eller om underlag for lekestativ og lignende. Dekkbark holder godt på fuktighet, som er gunstig dersom det blir brukt i blomsterbed eller krukker. Bruker du riktig mengde dekkbark på angitt område, kan det spare deg for timesvis med luking og vedlikehold. Dekkbark krever vedlikehold ca hvert andre eller tredje år om alt er gjort riktig i første omgang, så den tiden du bruker på å gjøre det skikkelig - spares fort inn senere.

Diverse typer jord - Velg riktig jord til formålet

Det finnes mange typer jord med ulikt innhold for å kunne matche underlag eller bruksområde. Hos Europris finner du et godt utvalg i flere typer jord som plantejord, blomsterjord, krukkejord, hagejord, såjord og gartnerjord. Kanskje må du mikse to typer for å få den type jord og næringstetthet som passer det du skal plante? Eller holder det kanskje med en plantejord som er en ferdig kalket og gjødslet jord som egner seg til det meste? Eller skal du plante følsomme sommerblomster som krever en blomsterjord eller krukkejord og egen tilpasning av næring? Det er disse spørsmålene du bør ha tenkt gjennom, og ikke minst hva du skal plante eller vedlikeholde i hagen. Husk at det ofte kreves flere liter jord enn du kanskje tror, og at jorden skal være kompakt med samtidig luftig for at røttene skal kunne ta til seg oksygen fra jorden og vokse.

Stauder - perfekt for deg som vil ha blomster hele sesongen

Stauder er genialt om du ønsker at hagen din blomstrer hele sesongen, og kanskje det beste av alt: de fleste stauder overlever vinteren! Sett sammen dine favoritter av farger og blomster og plant i kasser, krukker eller flere områder i hagen. Her er det egentlig bare fantasien og plassen som setter begrensningene. Stauder krever lite stell og vedlikehold, annet enn vann og litt næring om det skulle være veldig varmt eller tørt om sommeren.

Busker til skjerming eller pryd

Det kan være en del jobb med å få plantet busker, men husk at om du gjør grunnarbeidet skikkelig vil buskene nesten klare seg selv etter det. De trenger såklart litt vann og næring og god jord, og etter hvert må de klippes. Tenk litt over hensikten med buskene. Skal de skjerme for nabo eller vei? Skal de pynte opp i hagen eller ved inngangspartiet? Eller trenger du bare noe mer grønt? Sett deg også litt inn i hva de ulike buskene krever av forarbeid, hva slags jord de trives best med, hvor raskt de vokser og hvor mye vedlikehold og oppfølging som kreves eller hva som passer deg. Europris har et godt utvalg i flere typer busker og grønne planter som egner seg både til skjerming og pryd i hagen din.

Hagepartnern Europris

Det er ganske utrolig hvor stort utvalg vi har av hageutstyr, jord, frø og planter i tillegg til alt annet du trenger for å få uteplassen akkurat slik du vil. Våre ansatte hjelper deg gjerne og kan komme med anbefalinger der du er i tvil. Skulle du ha handlet for mye, får du retur på alt av uåpnede varer mot fremvisning av kvittering. Vi garanterer deg en fin hage og uteplass om turen starter hos Europris.