Hageredskap og hageutstyr

Godt redskap er alltid viktig, og du som har hagearbeid som lidenskap vet at dette også stemmer for deg. Europris har hagen som et av våre fokusområder, og vi er stolte av å kunne tilby deg hageredskap og hageverktøy som kan gjøre arbeidet mer inspirerende og med et flott resultat. Vi har grensaks, rosesaks og hagesaks. Vi har også river, spader, raker og sag til hagebruk. Trenger du høytrøykspyler til rengjøring av uteområdene, slik som en skitten og medtatt platting, har vi flere modeller å velge mellom.

Sakser - Et viktig og nyttig verktøy til hagen

Hos Europris har vi hagen som et av våre fokusområder og vi tilbyr redskaper til alle som har en lidenskap for hagearbeid eller et ønske om litt grønnere fingre. Et viktig og nyttig verktøy til hagen er sakser. En god saks som er tilpasset oppgaven gjør jobben både enklere og gir et godt resultat.

Det finnes en saks for det meste og hos oss får du både hekksaks, grensaks, rosesaks og andre hagesakser til din uteplass. Våre sakser er av høy kvalitet og brukervennlighet.

Med en hekksaks blir trimmen av hekken både enklere og mer presis. Bruk den til å forme, stusse eller rydde opp i hekkene. Hekken bør beskjæres vår, sommer og høst litt avhengig av hva slags hekk du har. Jevnlig klipp og stuss for å holde fasongen er også å anbefale.

Med vår kraftige grensaks og rydningssaks klipper du over større og tykke grener uten problemer. Når du skal beskjære trær og større busker bør dette gjøres gjennom hele året bortsett fra våren når det vokser og gror som mest. Det er også lettere å se for seg formen av trekronen når grenene er bladløse!

Til de litt mer ømfintlige oppgavene har vi både en beskjæringssaks også kalt rosesaks, en mindre hagesaks og rydningssaks som hjelper deg med å holde orden i blomsterbedene. Dersom hagen din virkelig bugner av blomster kan du bruke en snittsaks til å beskjære blomstene og ta dem med inn. En snittsaks kan du også få god bruk for når du skal beskjære buketter kjøpt fra butikken.

Skal du rette opp linjene mellom gressplenen og blomsterbedet vil du få god nytte av en gressaks! Flere av våre sakser er designet for godt ergonomisk grep for minst mulig slitasje på ledd og muskler. Velg blant merkevarer som Black and Decker, Work og Norgarden. Selvsagt til våre faste lave Europriser.

Spader og greip

Enten du skal så om blomsterbedet, plante nye frø eller ta en skikkelig opprydning i hagen kommer en skikkelig spade godt med. Hagen er et av våre fokusområder og vi ønsker å tilby skikkelig utstyr slik at flere kan finne mestringsfølelse og glede i å arbeide i hagen.

Velg blant en spiss stikkspade som er kraftig nok til å spadevende hard og steinet jord, en butt hagespade til vending av løs jord, en liten spade til de mindre gravearbeidene eller en anleggsspade til de tøffe jobbene med grus og stein.

En spiss stikkspade egner seg utmerket til planting av blomster, busker og trær i hard jord. Den spisse formen gjør det enklere å bryte gjennom steinet og/eller hardt underlag og gjør jobben med spadevending enklere. Spaden er designet for å tåle støt med steiner og andre harde materialer.

Når jorden er løsere kan du fint bruke en butt hagespade til å grave eller spa jord. Små hagespader fungerer perfekt til å så frø og løk i blomsterbedet. Velg mellom rustfritt står eller plast – alle like hendige!

Har du en større opprydningsjobb i grøfter eller skal spa i grus bør du bruke en anleggsspade som tåler litt tøffere tak. Spaden er stor og har et kraftig blad og gjør de tøffe takene litt enklere. Hos Europris får du også en funksjonell fire-tagget hagegreip.

Hageredskap i blomsterbedet

Har du grønne fingre, eller drømmer om den perfekte uteplassen? Med riktige hjelpemidler blir veien til målet både kortere og enklere! Hos Europris ønsker vi å hjelpe deg med å lykkes med alle små og store prosjekter i hagen.

Blomsterbedets bestevenn er en håndkultivator, også kalt lukeklo. En kultivator finnes i flere størrelser men håndkultivatoren egner seg spesielt godt for luking i bedet. Med den praktiske lukekloen får du løsnet og luftet jorden og røttene uten å skade plantene. En lukerive med lengre skaft gjør samme nytten men gjør at du kan stå oppreist men du luker løs!

Mange finner stor glede i å arbeide og pusle rundt i hagen, flere mener det har en terapeutisk effekt. Enten du skal potte om planter fra kjøpepotten til jorda eller så dine egne frø og løk vil du trenge en plantespade. En plantespade gjør det enklere og mindre grisete å grave og spa rundt jord og gjødsel.

En plantespade fås i flere ulike varianter og du kan blant annet velge mellom spiss eller vanlig plantespade. En spiss variant gjør det enklere å spa gjennom hardere jord. Med riktig utstyr på plass vil hagestellet bli til en lek og du kan nyte resultatet.

Redskap for fjerning av ugress og kratt

Hold hagen pen og ryddig med redskaper for ugressfjerning og grentrimming. Det blir mye hyggeligere å tilbringe tid på uteplassen når vi har brukt tid og kjærlighet på å få den i stand.

Er dere blant dem som plages av ugress i bedene og løvetann på plenen har Europris akkurat det du trenger for å få bukt med problemet. Vår effektive ugressfjerner skåner både hagen din for ugress og ryggen din! Det lange skaftet gjør nemlig at du kan stå oppreist mens du enkelt napper ut røtter og ugress fra hagen din. Ugressfjerneren kan også brukes som en løvetannfjerner. For å bli kvitt løvetann må du dra dem opp med roten – bruk derfor en løvetannstikker for å være helt sikker på at du har fått dratt opp alt fra jorda.

Du kan også bruke en lukerive eller en ugresshakke for generelt ugress rundt om på uteplassen din.

Trær og busker trenger også vedlikehold! Klipping og saging bør helst skje utenfor våren da det vokser som mest – men enkelt vedlikehold anbefales året rundt. En grensag og grensaks er to praktiske redskaper som er kraftige nok til å klippe og sage over tykkere grener. Både grensag og grensaks er tilgjengelig med lange skaft slik at du kommer lettere til i toppene.

River og raker

Vi elsker å tilbringe tid ute! Enten det er for å nyte sol og frisk luft eller når vi skal arbeide ute i hagen. Når det gjelder sistnevnte så kan riktig utstyr gjøre opprettholdet av uteplassen mye enklere – og morsommere!

River og raker hjelper deg å samle opp og rydde hagen for løv og plukka ugress. Skal du legge og fordele grus i oppkjørselen vil en grusrake hjelpe deg med å få jobben gjort. Velg rett utstyr til riktig jobb med river og raker fra Europris!

Det finnes flere varianter av river og raker. Til å samle opp løv og rake gjennom lettere materialer vil en løvrive eller en løvrake være mer enn nok. Med kraftig stålskaft og bred rive av hardplast raker du over store flater raskt og enkelt! Rivene har gjerne bøyde tenner slik at du får med deg alt!

En jernrive, eller grusrake, har en kraftigere rive og større avstander mellom tennene. Perfekt for raking av grus og små stein. En jernrive fungerer også utmerket til å løse opp jord og for å fjerne småstein og røtter i hagen.

Velg mellom skaft i ask, stål eller glassfiber. Skaftene har også ulike lengder slik at du finner er rive eller rake som passer deg.