Alt du trenger for en vellykket fisketur

Alle vil ha fisk på kroken, men en fisketur kan innebære mye mer enn fisk! En fisketur er en flott blanding av friluft, spenning og mestring – og en aktivitet som kan gjøres alene, med venner, barna eller hele familien. I denne artikkelen får du vite alt du trenger for en vellykket fisketur!

Forberedelser

En fisketur trenger ikke være komplisert, og alt du i utgangspunktet trenger for å få fisk er en fiskestang. Det vil likevel være lurt å planlegge turen før avreise, slik at du vet hvor du skal og hva du må ha med. For nybegynnere vil det lønne seg å legge fisketuren til et område i nærheten, og heller spare villmarksturen til senere. Det finnes mange steder å fiske, enten du vil fiske i havet, ved en innsjø eller elv!

Alt til fisketuren

Hvilken fiskestang eller hva slags fiskeutstyr du trenger avhenger av behovet. Et godt utgangspunkt for hva du trenger å ta med deg er fiskestang, sluker, snøre og kniv. For nybegynnere vil et fiskesett være perfekt å starte med! Fiskesett finnes for både barn og voksne, og består av en fiskestang med snelle og sene. Et supert alternativ for hobbyfiskere og alle spontanfiskere som liker å ha en enkel mulighet for å prøve lykken!

På fisketur med barna

Barn synes som regel det er både spennende og gøy å fiske, men tålmodigheten kan ofte bli tynnslitt. Fiske er, som kjent, ikke for de rastløse. Med fiskeutstyr tilpasset barn kan du øke både motivasjonen og sjansen for at også de kan få en sprellende fisk i enden av snøret. Ta derfor med krabbesnører og minitegner, eller hva med en fiskehov de kan leke med i vannkanten? Det kan også være lurt med innslag av både lek og matpauser. Både kortspill, skjenebrett og ringspill gir mange timers underholdning, tar liten plass i tursekken og er lette å bære med seg. Eller hva med å binde opp en hengekøye å boltre seg i?

Gjør fisketuren til en utflukt

Enten du drar på fisketur alene, med venner eller hele familien, er det viktig med mat og drikke. Planlegger du heldagstur kan det også være smart å legge opp til litt ekstra komfort og hygge. Ta gjerne med sammenleggbare campingstoler, de er solide, små og lette å bære. For mat og drikke vil en piknikkurv eller kjølebag fungere utmerket for å holde drikken kald og maten frisk – og får du fisk, kan du bruke kjølebagen til å transportere fangsten!

Husk at det er mer enn fisk som kan bite på fisketur! Mygg og knott er aldri langt unna. En myggjager kan holde så mye som 98 % av alle insekter unna, og kan være vel verdt å investere i. 

Huskeliste til fisketuren

1. Fiskekort

2. Mat og drikke

3. Fiskeutstyret

4. Utstyrsboks med forskjellig utstyr

5. Agn

6. Kniv

7. Førstehjelpsutstyr

8. Myggjager eller myggmidler

9. Varme klær hvis du planlegger å bli utover kvelden

10. Ekstra sokker hvis du plumper

Det skal være gøy å fiske, uansett hvilken alder du er i. Derfor har vi sørget for en bredde på sortimentet vårt som gjør fiskeopplevelsen god for flest mulig. Vi har utstyr til både ferskvannsfiske og saltvannsfiske, for den som fisker med begge beina på jorda og for den som fisker fra båt. Se det varierte utvalget vårt av fiskestenger, sneller, spinnere, sluksett og mye mer her.