Disse 4 bør alle ha på kjøkkenet

Å velge riktig stekepanne eller kjele til matlagingen kan være avgjørende for både smaken og opplevelsen. Det finnes mange alternativer, men de fire vanligste typene er den klassiske stekepannen, wokpannen, kjelen med høye kanter, og kjelen med lave kanter. Hver av dem har sine unike egenskaper og er best egnet for spesifikke typer matlaging.

Klassisk stekepanne

Den klassiske stekepannen er et must i ethvert kjøkken. Når du velger stekepanne, er det smart å tenke over størrelsen for å ha nok plass til maten du vil tilberede. Du finner også panner med en rød indikator på undersiden som skifter farge etter hvert som pannen varmes opp. Dette visuelle signalet forteller deg at pannen er klar, så du kan begynne å steke maten.

Wokpanne

Wokpannen, laget av emaljert karbonstål, er lett gjenkjennelig med sin dype bolleform og skrå kanter – ideell for matlaging på høy varme. Den er spesielt designet for woksteking siden de høye kantene gjør det enkelt å vende på maten uten søl. Selv om wokpanner finnes i flere materialer, er det emaljerte karbonstålet som virkelig utmerker seg for sin lette vekt og evne til å jevnt fordele varmen.

Kjele

Denne kjelen med høye kanter er laget for allsidig matlaging. Den dype formen gjør at kjelen egner seg godt til å koke, simre og lage deilige gryter. Den gir rikelig med rom til maten og reduserer risikoen for søl, noe som gjør den ideell for å håndtere større porsjoner.

Kasserolle

Kasserollen er en praktisk allrounder på kjøkkenet. Den har lave kanter og en bredere bunn som gjør den godt egnet for rask oppvarming av små og store retter. De to håndtakene gjør det enkelt å ta den inn og ut av ovnen, perfekt når du vil gratinere eller bare skal holde maten varm. Kasseroller er også super for sautéing og tilbereding av sauser. De gir en mer direkte tilgang til maten - de er som en ekte helt på kjøkkenet.