Hvilke kniver passer best til hva?

Kjøkkenkniven er muligens det mest brukte og viktigste redskapet i kjøkkenet. Du trenger ikke
nødvendigvis å ha så mange kniver, men du bør ha gode kniver som passer til rett oppgave. Er du usikker på hvilken kniv du skal bruke til hva? Vi hjelper deg så godt vi kan.

Grønnsakskniv

Den mest brukte og kjente kniven er selvsagt grønnsakskniven, også kjent som kokkekniv. Denne allsidige kniven er et must-have-verktøy for enhver, enten du er uerfaren på kjøkkenet, kokk eller matentusiast. Det har et høyt og avrundet blad som gir kniven optimal støtte for den velkjente "vugge" bevegelsen, noe som gjør den ideell for oppskjæring av kjøtt, grønnsaker, store frukter og finhakking av urter.

Liten grønnsakskniv

Den lille grønnsakskniven har et kort og smidig blad, som er laget for å kutte presist og kontrollert. Dette gjør den ideell for oppgaver som skrelling, kutting, og finhakking av små grønnsaker. Den passer perfekt i hånda og er kjekk å ha når du vil gjøre noe ekstra ut av matlagingen. En liten kniv for store matøyeblikk, rett og slett!

Filetkniv

For de fleste er to kniver tilstrekkelig på kjøkkenet, men om du tilbereder mye fisk får du en
utfordring med vanlig kokkekniv eller universalkniv. Filetkniven har nemlig et skarpt og fleksibelt blad som gjør at den glir pent gjennom fisken. Filetkniven er ikke kun begrenset til å filtrere fisk; du kan også bruke den til å skjære bort fett og hinner på kjøtt, og kutte tynne skiver av spekeskinke.