Praktiske løsninger i bøtter og spann

Vi har et stort utvalg bøtter, spann og baljer til alle hjemmets store og små oppgaver. Vi har også skittentøyskurv, strykebrett eller pedalbøtte, men også klesklyper og klessnorer. Hos Europris finner du et variert utvalg nyttige produkter enten du skal tørke, vaske, stryke, kaste eller rydde.

Skittentøyskurv

Skittentøyskurven er nok ikke det «møbelet» i hjemmet det legges ned mest tid i å diskutere. Stort sett nøyer man seg med en skittentøyskurv som er funksjonell og praktisk. Tross alt står den for det meste bortgjemt i en krok eller bak døren. Men av og til vil kurven være godt synlig og, avhengig av design, kanskje også bli en del av innredningen på bad eller vaskerom. Hos Europris finner du begge deler – både de helt enkle skittentøyskurvene som ivaretar det primære oppbevaringsbehovet, og mer forseggjorte kurver i plastrotting som i tillegg til primærfunksjonen tåler å stå fremme.

Behovet i store familier er naturlig nok annerledes enn for små familier. I snitt vasker en familie på fire 8,9 maskiner i uka. Det tilsier en konstant full skittentøyskurv og mye tid på vaskerommet både for å sortere, vaske, tørke, stryke og brette. Vil du bruke mindre tid på vaskerommet? Vi gir deg to gode tips.

Tips til enklere klesvask

Mengden tøy du vasker kan vi ikke hjelpe deg med, men et tips som gjør vaskejobben enklere er å ha flere skittentøyskurver! Dette er ikke bare veldig tidsbesparende, men også smart med tanke på effektivisering av vasken og unngå halvtomme maskiner. Desto større familien er, desto større utbytte kan du få av det.

1. Gi hvert familimedlem sin egen kurv. Da slipper man en til enhver tid uoverkommelige mengde tøy og en overfylt skittentøyskurv. Sett opp dager for kulørt vask, hvit-vask osv og la hver enkelt ta ansvar for å bidra med klær som de ønsker vasket.

2. Gi hver farge eller kvalitet sin egen skittentøyskurv. For eksempel kan du ha én skittentøyskurv til kulørt tøy og én til hvitt, én til finvask som ull og silke osv. Hvor mye du ønsker å sortere på bestemmer du selvsagt selv ut ifra plass og behov, men desto mer du sorterer på, desto enklere blir det. Til plagg med mindre vaskefrekvens kan du kanskje klare deg med en liten kleskurv.

Hvis du i tillegg gir hvert familiemedlem sin egen kleskurv vil nyvaskede, brettede klær enklere finne veien tilbake til riktige skuffer og skap.

Strykebrett med stryketips

Det finnes noen proffer iblant oss, men for de fleste står ikke stryking på toppen av ønskelisten. Det finnes de som stryker jobbskjorta hver dag, og det finnes de som kun stryker når det står om liv og død. Øvelse gjør mester. Her gir vi deg noen tips som kan gjøre strykearbeidet enklere.

Før du starter: I følge ekspertene er riktig temperatur kritisk for et godt resultat, så pass på at temperaturen er riktig før du går i gang.

1. Unngå at plaggene som skal strykes krøller seg i vask, ikke stapp maskinen for full
2. Bruk tøymykner, da blir klærne mykere og er mindre krøllete
3. Ikke overdriv sentrifugeringen, det krøller og skrukker plaggene
4. Ta klærne ut av maskinen med én gang de er ferdige, rist og stryk ut skrukker med hendene
5. Start med å stryke bretter, kanter og krager, og stryk på begge sider
7. Stryk på langs opp og ned, ikke i sirkler
8. Sarte og mørke plagg skal strykes på vrangen, gjerne med en klut imellom
9. Folder strykes fra innerst i folden og utover
10. Heng opp klærne rett etter at de er ferdig strøket – unngå rynker og nye skrukker

Bøttesett til kildesortering

Hos Europris får du et sett på tre nyttige og brukervennlige bøtter som hjelper deg å sette kildesorteringen hjemme i system. Hver bøtte har ulik farge. Bøtten til matavfall har praktisk lokk som hindrer lukt. Et godt sorteringssystem gjør det enklere å motivere til kildesortering, ikke minst gjør fargekodingen det morsommere og enklere for mindre barn å kaste i riktig bøtte. Selv om man tenker på kjøkkenet som den største sorteringsstasjonen i boligen kan det være lurt å utvide sorteringsområdet med en bøtte eller to i flere deler av boligen. Gi barna hver sin bøtte på rommet, ha en i garasjen, eller hvorfor ikke utstyre hytta med et bøttesett?

Praktiske baljer og kurver

Med en balje eller kleskurv/tøykurv unngår du at nyvasket tøy havner på gulvet når du tar det ut av vaskemaskin/tørketrommel, eller skal transportere vått tøy fra ett sted til et annet. Men baljer har også mange andre og varierte bruksområder, og kan brukes til stort sett alt du har behov for, fra oppvaskbalje på hytta, til oppbevaring av leker eller som kjøleboks med isbiter på sommerfesten.

I bøtter og spann

Vi har et stort utvalg praktiske bøtter, spann og kurver i ulike utførelser og størrelser til ulike oppgaver og formål, enten du trenger en enkel, klassisk plastbøtte til gulvvasken, en pedalbøtte til baderommet, en solid kurv til oppbevaring av vedkubber og verktøy eller en kurv der du kan samle alle de gamle hyttemagasinene eller lego på avveie. Liker du å plukke sopp eller bær? Hva med en smart plastbøtte med klipslokk?