Hundebur / transportbur

HVOR STORT HUNDEBUR TRENGER JEG?

Størrelsen på et hundebur avhenger av hvor lenge hunden skal oppholde seg i det, og i hvilken sammenheng hundebur skal brukes.

HUNDEBUR I BIL

Hundebur i bil skal hindre at hunden sklir eller blir slengt rundt ved kollisjon, kraftig oppbremsing, svinger, o.l. Dermed bør ikke buret være stort større enn at hunden kan snu seg rundt i det, men det er ikke nødvendig (eller anbefalt) med så store hundebur at hunden skal kunne stå, eller strekke seg. Ettersom man er mer fleksibel i bil enn på f.eks. fly/tog, er det mulig å ta raste- og luftepauser.

HUNDEBUR PÅ FLY

Den felles, internasjonale bestemte regelen for hundebur til bruk på flyreise er at hunden skal kunne stå oppreist, snu seg, sitte oppreist og ligge naturlig. I tillegg kommer hvert enkelt flyselskaps egne regler. F.eks krever Widerøe at hunden skal kunne stå oppreist også med hodet – det betyr at du må måle fra hodet og ned, og ikke fra manken som mange gjør. Sjekk reglene for ditt flyselskap!

HUNDEBUR PÅ TOG

Det er ingen regler for hundebur på tog, og man skal fint kunne reise uten. Men sjekk gjerne togselskapets hjemmeside for å være sikker. Hvis hunden din roer seg best i bur, anbefaler vi å ta det med. Det er hyggeligst både for deg og hunden om togturen går bra og ikke blir et slit.

HUNDEBUR HJEMME

Hvis hunden skal være i hundebur mer enn 2-3 timer, bør buret ha en størrelse som tillater hunden å bevege seg; stå oppreist, ligge og strekke seg.