Interiørinspirasjon vår

Om våren gjelder duse, lyse og milde farger. Selv om det går mot lysere tider, er det fremdeles en tid for innekos med pledd, lyslykter og stemningsfulle lys. Her får du et innblikk i vårens interiørnyheter og inspirasjon til hvordan du kan friske opp hjemmet!

Praktiske og stilrene småbord

Småbord passer utmerket som avlastningsbord ved siden av sofaen, men er også perfekte bord til lesekroken! Dekorer med vakre vaser, planter, kunstige blomster og sjarmerende lys, for å gjøre kroken ekstra koselig. Småbord tar selvsagt mindre plass enn vanlige bord, og er derfor flotte i studenthybler og mindre leiligheter.

Smarte og enkle oppbevaringsløsninger

Puffer og benker med oppbevaring er både dekorative, og praktiske. Disse er perfekte til å oppbevare eller rydde vekk pynteputer, fleecepledd og smådekor – samtidig som de funker som ekstra sitteplasser og fothvilere!

Trenger du ekstra oppbevaring til diverse smått, er kurver løsningen! Du kan sortere alt fra ladere, spill og magasiner i stua, til såper, kremer og hårprodukter på badet. Det er også svært nyttig med oppbevaringskurver i hobbyrommet og på kontoret. Smart og enkel oppbevaring gjør det lettere å holde oversikt og finne de tingene du trenger, spesielt i en hektisk hverdag.

Få rommet til å virke større

Bor du i en liten leilighet eller har du et mørkt og lukket rom er det et par små triks du kan gjøre for å få det til å virke større.

 

Start med gardiner. Dersom du har lys farge på veggene bør du velge gardiner med omtrent samme farge, eller lignende toner. Har du mørke vegger, er det lurt å velge gardiner som er litt lysere. Alt som er lyst virker større enn det som er mørkt. Dette hjelper derfor med å åpne rommet, og få det til å virke større. Ønsker du å skape illusjonen av høyere takhøyde, kan du feste gardinstangen så høyt oppe som mulig. Heng deretter opp gardinene i den nye høyden, og se hvordan de forvandler rommet. Det er viktig at du velger gardiner som er lange nok, slik at de ikke henger løst i lufta, men rekker helt ned til gulvet.

Heng opp speil, veggdekor og malerier for å skape mer dybde i rommet. Speil, spesielt, fanger og reflekterer lys slik at rommet virker både større og lysere. Bilder og malerier gjør veggene mer interessante, og gir en økt romfølelse på grunn av motivene og blikkfanget.

Et siste tips er å dele opp rommet i ulike soner med de rette teppene. Velg gjerne lyse gulvtepper, som i seg selv allerede skaper en illusjon av at de er større. Skal du ha tepper til hver sone i rommet, er det viktig at teppet har den rette størrelsen i forhold til sonen – det skal verken være for stort eller for lite. Det er lurt å ta mål på forhånd, for å vite hvilke tepper og teppemål du skal se etter.

Ønsker du å ytterligere åpne rommet, kan du enkelt og greit male det i en lysere farge.