Hund i julen

JULEN OG JULEFEIRING MED HUND

Hunden er en naturlig og selvsagt del av familien – også i julen. Men i juletiden er det likevel fort gjort at hundens rutiner som turer og trening kommer i skyggen av gaver, pepperkakebaking og husvask. Men ingen grunn til panikk eller dårlig samvittighet – det finnes andre måter å ta igjen dette på!

Bare vær obs på at en hund som er vant til å røre på seg fort blir rastløs når den ikke får brukt kropp og hode. Kjeder den seg, kan den finner på egne aktiviteter som fort kan gå ut over både det kunstige juletreet og annen julepynt – unngå derfor pynt på treets nederst greiner, og sett nissene et sted de ikke står i fare for å bli til tyggeleker.

Den beste måten å aktivisere en hund er å gi den tenkeoppgaver:

  • Fyll en leke med Go-biter, eller strø dem rundt i hagen så hunden må snuse seg frem – bruker den nesen, bruker den nemlig også hodet.
  • Legg lufteturen til et nytt sted med nye, spennende lukter, ta den med for å hente juletreet, kast frisbee i hagen eller la den bli med på aketur eller basing i snøen (NB: Pass på hundens labber).
  • Hunder er flokkdyr og trives i selskap med flokken sin (familien). Har du mulighet for å ta den med i juleselskapet, så gjør gjerne det. Å være med et nytt sted og ligge å høre på skravling og latter, er flott hjernetrim. Bare pass på at den har et hvilested der den kan trekke seg tilbake fra alle som skal klappe og kose – ta med hundeburet!

Ha en fantastisk jul til både 2- og 4-bente! Kos dere sammen!